muke za stanovnike

HEP sanirao kvar u Dardi nakon više od 24 sata

OBŽ

Dugi je dan iza stanovnika Darde koji su gotovo tijekom cijelog dana bili bez struje

Udar groma krivac je za veliki nestanak struje u mjestu Darda u Baranji, a nakon više od 24 sata kvar je otklonjen.

Podsjetimo, HEP nije odmah pristupio radovima jer su prema informacijama koje su davali korisnicima putem dežunrog telefona glasile kako nemaju dostupan bager za iskope pa je sve odgođeno za rane jutarnje sate u nedjelju. Plan je bio dovršiti radove do 14 sati, ali se sve znatno prolonogiralo.

“Zbog grmljavinskog nevremena, 17. kolovoza u večernjim satima, došlo je do višestrukih kvarova u 10 kV kabelskoj mreži uslijed čega je veći dio naselja Darda ostao bez opskrbe električnom energijom. Dežurne ekipe HEP ODS-a odmah su pristupile traženju mjesta kvara, ali se s obzirom na nemogućnost rada u noćnim uvjetima, iskopu trase i sanaciji kabela pristupilo u ranim jutarnjim satima 18. kolovoza”, napisali su kao odgovor na naš upit.

Dodaju kako je nakon sanacije prvog mjesta kvara, ponovnim ispitivanjem istog kabela utvrđen je još jedan kvar koji je saniran istoga dana, 18. kolovoza u večernjim satima, te je korisnicima omogućena opskrba električnom energijom. Zbog toga je sve potrajalo gotovo 23 sata.

“HEP ODS ispričava se svim korisnicima mreže obuhvaćenim ovim prekidom te zahvaljuje načelniku i zaposlenicima općine Darda na ustupljenim resursima i pomoći prilikom izvođenja radova”, dodaju iz HEP.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest