nova računalna prijevara

“Mama, razbio mi se mobitel…”. Slavonka ostala bez tisuću eura nakon ove poruke

RTL

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje te upozoravaju građane da ne budu naivni te ne slijede upute nepoznatih osoba, već odmah kontaktiraju člana svoje obitelji, kako bi se uvjerili kome šalju novac

Nakon što je nedavno građanka Slavonskog Broda ostala bez 2.000,00 eura uvjerena da pomaže kćerki, gotovo na isti način oštećena je i 59-godišnjakinja.

Naime, kako piše policija .dana 3. kolovoza, 59-godišnjakinja je zaprimila poruku „Pozdrav mama, stigao sam, pod stresom sam, moj stari mobitel je ispao i razbio se“. Budući da joj je sin uistinu otputovao izvan Republike Hrvatske, oštećena je mislila da komunicira sa sinom kojemu je potrebna pomoć, te je slijedila upute nepoznate osobe i kupila A-bonove u vrijednosti od 1.000,00 eura poslavši iste neznancu.

Kada je sutradan kontaktirala sa sinom shvatila je da se dopisivala sa nepoznatom osobom i da je prevarena.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje te upozoravaju građane da ne budu naivni te ne slijede upute nepoznatih osoba, već odmah kontaktiraju člana svoje obitelji, kako bi se uvjerili kome šalju novac.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest