kvar podzemnog kabla

Darda od jučer bez struje, popravak odgođen zbog nedostatka bagera

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

"Ljudima se na +35 počinju kvariti stvari u zamrzivačima, a da ne pričamo o osnovnoj ljudskoj potrebi - klimi na ovim temperaturama", govori nam jedan mještanin Darde

Zbog kvara na podzemnom kabela, veći dio mjesta Darda u Baranji od jučer u 19:30 je bez struje.

I ništa to ne bi bilo neobično kad HEP ovakav hitan popravak kojim je zahvaćeno 80 posto mjesta ne bi odgodio zbog bizarnog razloga.

Naime, kako kažu na HEP dežurnim telefonima, trenutno su potpuno nemoćni jer nemaju raspoloživi bager kojim mogu izvršiti potrebne iskope.

“Ljudima se na +35 počinju kvariti stvari u zamrzivačima, a da ne pričamo o osnovnoj ljudskoj potrebi – klimi na ovim temperaturama”, govori nam jedan mještanin Darde.

Prema prvim informacijama, HEP je otklonu kvara trebao pristupiti danas ujutro u 7 sati, ali je sve pomaknuto za kasnije uz pomoć Općine.

“Poštovani, “U 6 sati jutros,nedjelja,dobio sam poziv od predstavnika HEP Beli Manastir, da im kao Općina izađemo u susret i damo na raspolaganje našu kombinirku i strojara, da im iskopa kabel koji je oštećen usljed udara groma u ulici Marka Marulića u Dardi kod Osnovne škole. Isti tren sam svog strojara zamolio da ode po stroj i na lice mjesta da djelatnicima HEP-a iskopa gdje god i što god treba. Od 6:30 strojar je počeo kopat rov dužine 10 metara i od tog trenutka HEPovi djelatnici mjenjaju kablove. Sve glasine koje kruže da je Općina kriva što dio mještana nema struje od subote od 19 sati, nisu točne jer Općina s tim nema baš ništa. Hvala svima na razumijevanju. I sam sam još uvijek bez električne energije i nadam se da će se kvar uskoro otkloniti! Mi kao Općina što smo mogli smo i učinili, jer u kriznim situacijama svima smo na raspologanju sa svime i odmah”, oglasio se o svemu načelnik Općine Darda, Anto Vukoje.

Pokušali smo uputiti i mail HEP-u, ali Internet stranica HEP ODS je također u kvaru i nije moguće pronaći validan kontakt. Mail smo pak uputili službi za odnose s javnošću HEP i odgovor ćemo objaviti čim ga zaprimimo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest