policijski rezime

Vikend na prometnicama OBŽ: 87-godišnjak pobjegao s mjesta nesreće, 42-godišnjaku oduzeto vozilo

Ilustracija (PIXSELL)

Osim alkohola evidentirana su još 244 prekršaja od kojih 192 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, tri nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedno upravljanje pod zabranom, dva upravljanje neregistriranim vozilom i 38 ostalih prekršaja

Za vikend na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je sedam vozača osobnog automobila, jedan biciklist i jedan vozač teretnog automobila, koji su sudjelovali u prometu pod utjecajem alkohola, izvještava policija.

A osim alkohola evidentirana su još 244 prekršaja od kojih 192 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, tri nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedno upravljanje pod zabranom, dva upravljanje neregistriranim vozilom i 38 ostalih prekršaja.

29-godišnjak vozio s ukinutom vozačkom

U Tenji je u subotu u 23,47 sati zaustavljen je 29-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može o roku od dvije godine podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole zbog prikupljenih 9 negativnih prekršajnih bodova.

Kako piše policija vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju do 12 mjeseci.

87-godišnjak skrivio nesreću i pobjegao

U nedjelju 11. kolovoza 2024. oko 15.25 sati u mjestu Draga, 87-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, nije se kretao uz desni rub kolnika te je udario lijevim osvrtnim zrcalom u lijevo osvrtno zrcalo osobnog automobila kojim je upravljao 70-godišnji vozač, a koji se kretao iz suprotnog smjera.

Nakon prometne nesreće 87-godišnji vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

42-godišnjem recidivistu oduzeto vozilo

U Osijeku je u subotu u 21,05 sati u nadzoru prometa zaustavljen je 42-godišnji vozač osobnog automobila. Vozač je upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 0,70 promila alkohola u krvi. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.310 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 boda, stoji u izvješći policije.

IZVOR: PU osječko-baranjska

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest