ne nasjedajte

“Hej mama, ovo je moj novi broj” – nova prevara vreba, ne uplaćujte novce bez provjere!

Matija Habljak/PIXSELL

Oštećena je nastavila komunikaciju sa nepoznatom osobom uvjerena da se radi o njenom članu obitelji te uplatila iznos oko 2.200,00 eura.

Prevaranti svakoga dana podižu ljestvicu i pronalaze nove načine kako prevariti građane, a ponekad su te prevare gotovo pa nemoguće za otkriti. Takva je i najnovija SMS prevara.

Naime, dana 6. kolovoza, 64-godišnjakinja je zaprimila više SMS poruka sa sadržajem: „Hej mama, ispao mi je telefon, ovo je moj broj. Možeš li mi poslati poruku na whatsapp“, no pošiljatelj poruke je bila nepoznata osoba, koja je zatražila novac. Oštećena je nastavila komunikaciju sa nepoznatom osobom uvjerena da se radi o njenom članu obitelji te uplatila iznos oko 2.200,00 eura.

Nakon što joj je stigla nova poruka da uplati još novca, razgovarala je sa članom svoje obitelji koji joj je rekao da mu nije potreban novac, a niti je slao poruke no tad je već bilo kasno za povrat ranije uplaćenih sredstava.

Policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara, te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

“Upozoravamo građane da budu oprezni i sumnjičavi, te ako prime slične SMS poruke ne odgovaraju, ne slijede poveznice, niti uplaćuju novac, sve dok ne stupe u kontakt sa članom svoje obitelji koji navodno traži novčanu pomoć”, napominju iz policije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest