VREMENSKA PROGNOZA

Danas smo pod narančastim meteoalarmom! Stižu grmljavinski oblaci koji mogu prerasti u oluje

Davor Javorović/PIXSELL

Na istoku od jutra promjenjivo i iznimno nestabilno, tako da grmljavinski oblaci koji stignu iz BIH do Posavine mogu brzo prerasti u oluje, a ne treba zanemariti ni vjerojatnost za tuču

Državni hidrometeorološki zavod za danas od 9  sati pa do ponoći upalio je narančasti meteoalarm za osječku regiju (cijelu Slavoniju i Baranju). Narančasti meteoalarm označava da će vrijeme biti opasno, a ovaj put je upaljen zbog mogućih grmljavinskih nevremena s tučom i prolazno jakim vjetrom. Rano ujutro pa opet poslijepodne.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, upozorava DHMZ.

Na istoku od jutra promjenjivo i iznimno nestabilno, tako da grmljavinski oblaci koji stignu iz BIH do Posavine mogu brzo prerasti u oluje, a ne treba zanemariti ni vjerojatnost za tuču, osobito oko Srijema. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, uz pljuskove na udare jak. Temperatura  između 23 i 25 Celzija.

U nastavku novog tjedna napokon možemo govoriti o stabilizaciji vremenskih prilika, osobito u drugoj polovici kad ans očekuje obilje sunca i temperatura oko 30 Celzijevaca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari