stiže prava zima

Danas i sutra temperatura 20°C, a u nedjelju oko ništice!

Ivica Benić/SiB.hr

Petak i subota na istoku zemlje proteći će u iznadprosječno toplom vremenu, a u nedjelju nas očekuje veliko zahlađenje s jutarnjom temperaturom -5°C, a najvišom dnevnom oko ništice

Nakon iznadprosječno toplog studenog te pogotovo klimatološke jeseni – razdoblja od 1. rujna do 30. studenoga – i na samom početku prosinca bit će neuobičajeno toplo za doba godine, uz južinu i povremenu kišu, češću i obilniju u subotu, tijekom koje slijedi zahladnjenje pa sve češći snijeg – u gorju sigurno, prema večeri vrlo vjerojatno i u mnogim nizinama. Naleti snijega mogući su i u sunčaniju te osjetno hladniju nedjelju, prognozirala je Dunja Plačko-Vršnak za HRT.

“U petak na istoku Hrvatske promjenjivo, pri čemu uglavnom ujutro još mjestimice može biti kiše, ponajprije na zapadu. Bit će iznadprosječno toplo uz najvišu temperaturu primjereniju sredini listopada nego početku prosinca.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno uz povremenu kišu, češću u prvom dijelu dana. Umjeren jugozapadnjak navečer će na sjeveru okrenuti na sjeverni vjetar. Najviša temperatura od 7 °C na sjeveru do čak 18 °C ponegdje u Pokuplju i Posavini.

Toplije od uobičajenog za početak prosinca bit će i na sjevernom Jadranu i u gorju, te kišovito i vjetrovito. Puhat će umjeren do jak, ponegdje i olujni južni i jugozapadni vjetar, na moru i jugo.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenjivo oblačno, uz tek ponegdje kišu, uglavnom u prvom dijelu dana. Jugo i južni vjetar umjereno do jaki, prema otvorenome i olujni, pa će more biti umjereno valovito i valovito, ponegdje i jače valovito.

DHMZ prognoza za Osijek

Podjednako vjetrovito i valovito i na jugu Hrvatske. Uz promjenjivu naoblaku te sunčana razdoblja, mjestimična kiša moguća je uglavnom u Konavlima. Temperatura zraka između 15 i 20 °C”, prognozirala je Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. za HRT.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari