pitali smo vas

Ostavljate li napojnice dostavljačima? “Ljudima je sad sramota ostaviti nekoliko centi”

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Pitali smo naše čitatelje ostavljaju lii napojnice dostavljačima (Glovo, Wolt, Bolt). I ako da, koliko?

Nedavno je objavljeno da su Hrvati prvi po  broju napojnica
u svih 25 zemalja u kojima Glovo posluje,  a najveće
napojnice davane su u Šibeniku, Čakovcu i Rijeci.

Tim povodom pitali smo na našoj Facebook stranici ostavljate li i
vi napojnice dostavljačima (Glovo, Wolt, Bolt). I ako da, koliko?
Većina je odgovorila pozitivno, tek je nekoliko ljudi reklo ne.

Izdvajamo nekoliko najzanimljivijih odgovora:

“Svima koji su ljubazni, a pogotovo studentima i mladim ljudima
uvijek se prigodno zahvalim u obliku napojnice. Inače sam
izuzetno zahvalna svima koji su ljubazni i s voljom rade svoj
posao u svim segmentima društva, od doktora do čistačice ili
dimnjačara i volim uputiti lijepu riječ i pohvalu kad god je to
opravdano”, kaže Mirela.

“Glovo/wolt 3-4 kune, za kavu 1-2 kune uvijek”, kratko će Saša
koji se još uvijek drži kuna.

“Ponekad. Obično kad ne ostavim bude osoba koja je zaslužuje, a
kad je ostavim bude nad*kani lik koji mi pizzu drži u okomitom
položaju (ne za*ebavam se, stvarno mi je lik jednom urućio pizzu
u tom položaju)”, požalio se Boris.

“Dok su bile kune uvijek smo ostavljali 5kn”, napisala je Niki.

“Uvijek! 50 centi”, kratko i jasno odgovara Dora, kao i Ana:
“Uvijek. 1-2€”

“Ljudima je sada sramota ostaviti par centi, lakše je bilo
ostaviti medu ipak je makar bio veći ako nije vredniji. I bilo je
lakše zaokružiti za par kuna”, piše Marko.

Javilo se i nekoliko dostavljača.

“Dok su bile kune bilo je bakše. Sada kada su euri ljudi čekaju
svaki cent kusura. Radim kao dostavljač pa znam. Ljudi još uvijek
važu vrijednost cenata.”, kaže Rudi.

“Radim za Wolt i pričam sa kolegama iz Glova, ne znam razlog ,
ali više dobivaju gloveri nego wolteri. No dobro, ne bunim se. U
globalu , bitno je raditi i barem nešto zaraditi, a ne sjediti
kod kuće”, poručuje Vlatko.

“I sama sam radila kao dostavljač u restoranu, tako da većinom
ostavljam da zaokružim iznos. A tako i muža učim”, kaže Biljana.

Više odgovora:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari