stiže zahlađenje

Još danas toplo, a od četvrtka osjetno hladnije i zimske prilike

Ivica Benić/SiB.hr

Prognostičari šanse za snijeg (doduše male) nam daju za noć sa subote na nedjelju i prvi dio ponedjeljka

Vrhunac ovotjednog pogoršanja vremena, što se tiče intenziteta oborine i jačine južine je glavninom iza nas. I dalje smo pod utjecajem prostrane ciklone sa sjevera kontinenta, koja će se tijekom dana premjestiti malo istočnije i tako za sobom povući osjetno hladniji zrak i do naših krajeva, kaže RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

Srijeda će u Slavoniji i Baranji proteći u znaku toplog vremena za ovo doba godine, uz temperaturu oko 13 stupnjeva. Bit će i sunčanih razdoblja, a tijekom večernjih i noćnih sati moguća je i koja kap kiše. Temperatura će tijekom noći biti oko ništice, ponegdje i u laganom minusu, pa se vozači upozoravaju na poledicu koja bi se mogla stvoriti.

Drugi dio tjedna u znaku pravih zimskih prilika. Četvrtak uz maksimalnu temperaturu od najviše 7°C, a  petak ujutro bit će poprilično hladan uz temperature u minusu.

Sličan će nam biti i vikend uz jutarnje temeprature u blagom minusu, a dnevne u blagom plusu, a prognostičari šanse za snijeg (doduše male) nam daju za noć sa subote na nedjelju i prvi dio ponedjeljka.

Prognoza yr.no za Osijek sljedećih dana:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari