odvezen na ispitivanje

Tolušić pokušao prevariti Agenciju i dobiti dva milijuna kuna? Poznato i tko je drugi uhićeni

Dubravka Petrić/PIXSELL

Njegov pomagač je Željko Ferenc, iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede na području Virovitičko-podravske županije

Sve više informacija curi oko današnjeg uhićenja bivšeg ministra Tomislava Tolušića u Virovitici te pretresa njegove vinarije i kuće.

RTL doznaje da su istražitelji vinariju i kuću pregledali, a bivši ministar odvezen je policijskim kombijem.

No za što se točno tereti bivšeg potpredsjednika Vlade?

On je naime htio prevariti Agenciju za plaćanja u poljoprivredi te tako htio dobiti dva milijuna kuna potpore za svoju vinariju, a prema sumnjama istražitelja, podvalio je dokumentaciju o parceli na kojoj je planirao podići vinograd iako se na njoj već nalazio vinograd drugog poduzetnika, neslužbeno doznaje Telegram.

Kako bi si olakšao posao, u tome mu je pomogao službenik iz lokalnog ureda za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju. To i potvrđuje ono što je MUP već ranije izvijestio, a to je da su uhićeni “jedan bivši državni dužnosnik i jedan zaposlenik tijela državne uprave.”

Njegov pomagač je Željko Ferenc, iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede na području Virovitičko-podravske županije.

FOTO: Damir Špehar/PIXSELL

I proteklih godina RTL je provjeravao sve Tolušićeve poteze. RTL-ova Potraga istraživala je što radi Tolušić, provjeravali su što radi bivši ministar s poticajima i koje mogućnosti ima. >> Pogledajte kako izgleda vinarija Tomislava Tolušića zbog koje su mu na vrata pokucali EU istražitelji

Kako doznaje Jutarnji list, došli su do informacija da je Tolušić lažirao dokumentaciju za dobivanje 2,5 milijuna kuna poticaja u omjeru 50:50. Tolušić je tada lažno prikazao da ima 50 posto vlastitih sredstava za vinariju, a sve u svrhu toga da dobi drugu polovicu, odnosno bespovratna sredstava.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari