velika zapljena

Iz Bosne u Hrvatsku pokušao prošvercati 164 tisuće kutija cigareta

MUP

Na GP Stara Gradiška spriječeno je krijumčarenje velike količine cigareta

Odlična suradnja policijskih i carinskih službenika, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, jučer je rezultirala zapljenom velike količine cigareta u vrijednosti nekoliko milijuna kuna.

Naime, dana 3. kolovoza, u 5.40 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, između ostalih, kontroliran je teretni automobil s priključnim vozilom (nacionalnih i registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policijski  službenici su posumnjali da bi se među paletama deklarirane robe, mogla nalaziti i krijumčarena roba.

Daljnjim zajedničkim radom i pregledom policijskih i carinskih službenika, u unutrašnjosti priključnog vozila uočena je veća količina cigareta, te je tako potvrđena sumnja policijskih službenika.       

FOTO: Pixsell
                                         
Potom su službenici carine pretražili unutrašnjost priključnog vozila, kojom prilikom je pronađeno ukupno 163.900 kutija cigareta bez nadzornih markica, koje su bile skrivene na paletama između tereta.

Osumnjičeni 39-godišnjak je danas (4. kolovoza) uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom će biti predan mjerodavnom Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari