Nova nada za Bizovačke toplice?!

Bizovac i Bizovačke toplice mogle bi postati novi hrvatski centar za pripremu sportaša.

Kako bi doskočio krizi i oživio općinu Bizovac, ali i cijelu Valpovštinu, općinski načelnik Srećko Vuković ovih je dana uputio pismo Hrvatskom olimpijskom odboru, u kojem se toj nacionalnoj sportskoj instituciji nudi partnerska suradnja i mogućnost da Bizovac, točnije površinu neposredno uz Bizovačke toplice, pretvori u novi hrvatski centar za pripremu sportaša!

Navodeći sve rekreativno-sportske sadržaje i potencijale kojima raspolažu Bizovačke toplice, Vuković je pozvao čelnike HOO-a u posjet općini. Istaknuo je da su Bizovačke toplice najveći turističko-rekreativni, sportski i lječilišni centar Slavonije i Baranje te da kompleks toplica raspolaže odličnom komunalnom infrastrukturom, sportskim terenima, bazenima, pratećim ugostiteljsko-smještajnim kapacitetima, uz koje je slobodno građevinsko zemljište površine 70 hektara unutar građevinske zone u vlasništvu RH raspoloživo za moguću dogradnju i proširenje za različite sportske namjene.

Ta površina trenutačno se koristi kao poljoprivredno dobro koje obrađuju naši poljoprivrednici u koncesiji na rok od godinu dana. No mišljenja smo da bi površina bila mnogo korisnija kada bi se prenamijenila u različite sportske terene poput nogometnih, rukometnih, teniskih, kuglačkih i drugih, što trenutačno u Hrvatskoj nedostaje – smatra Vuković.

Dodaje da, uz prikladne građevinske zahvate, trenutačna ponuda Bizovačkih toplica može zadovoljiti sve potrebe modernog sporta i sportaša svih dobnih skupina, koji bi za vrhunske kondicijske pripreme sadržaje toplica mogli koristiti tijekom cijele godine. Osim toga, u neposrednoj je blizini i zračna luka, željeznički i cestovni prijevoz, ali i dvadesetak uređenih sportskih terena i nekoliko novih sportskih dvorana – sve u krugu od samo dvadesetak kilometara.

Odmah nakon zaprimanja pisma glavni tajnik HOO-a u pisanom je obliku potvrdio da će vrlo brzo posjetiti Bizovac kako bi s vodstvom Bizovačkih toplica i Općine Bizovac razgovarao o mogućoj partnerskoj suradnji. I Osječko-baranjska županija, na čelu sa županom, dr. Vladimirom Šišljagićem, prilikom nedavnog posjeta općini toj je inicijativi dala punu potporu. Ovih dana o istom bi se prijedlogu službeno trebao očitovati i Hrvatski nogometni savez, kojem je upućen dopis istog sadržaja kao i HOO-u – potvrdio je Vuković.

Rusi bi međunarodni teniski kamp

Koliko je ova lokacija zapravo atraktivna i koliko ima potencijala najbolje potvrđuje veliko zanimanje ruskih ulagača, koji su, tražeći mjesto za gradnju međunarodnog teniskog kampa, upravo u Bizovcu vidjeli idealno rješenje. Oni bi ovdje željeli sagraditi teniski kamp kakav već posjeduju u Vojvodini jer su uvidjeli mnoge prednosti ovog hotelsko-lječilišnog centra na izvorima Panonskog mora.

Tekst: Lidija Aničić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari