Opet snijeg!

Vjerovatno ste pomislili: "I to je to od zime!". E pa prevarili ste se... Nakon prošlotjednog snježnog nevremena koje je pogodilo prostore Slavonije i Baranje, uslijedilo je nekoliko poluoblačnih i hladnih dana uz sunčana razdoblja. J

Nakon prošlotjednog snježnog nevremena koje je pogodilo prostore Slavonije i Baranje, uslijedilo je nekoliko poluoblačnih i hladnih dana uz sunčana razdoblja. Jutarnje temperature su se spuštale i do -10 C, a dnevne su bile uglavnom oko nule. U takvim uvjetima snježni pokrivač se slegao i na zubatom suncu lagano topio. Njegova trenutna visina na prostoru grada Osijeka je oko 6-7 cm, dok na prostorima Srijema, oko Vukovara i Županje se njegova visina zadržala na 15 cm.

Sličnu situaciju prošlotjednoj očekujemo i sutra. Snježne padaline se očekuju gotovo cijeli dan, no njihov intenzitet ne bih trebao biti te jačine kao kod prethodne ciklone. Možemo zaključiti da nas očekuje još jedan hladan i pravi zimski dan na drugi dan klimatološkog proljeća. Stoga upozoravamo sve da se opet pripreme na zimske uvjete.

Iako ova zima nije pokazala svoje uobičajene “zube” čini se kako će za samo finale potruditi se i otići u svom stilu. 

Tekst: Ž.V./SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari