Tihomir Purda stigao u Hrvatsku

Prije nekoliko trenutaka zrakoplov u kojem se nalazio Tihomir Purda, vukovarski branitelj, sletio je u Zračnu luku Osijek. Nakon gotovo dva mjeseca koja je proveo u pritvoru u BiH, Purda je danas oko 18 sati pušten na slobodu i to nakon što tužiteljstvo Republike Srbije odustalo od progona zbog nedostatka dokaza na što su svi u Hrvatskoj i ukazivali svo ovo vrijeme. Također, optužbe su oslobođeni i njegovi suborci, Maslov i Janjić.

Sretno lice Tihomira Purde po izlasku iz zatvora sugeriralo je da je izuzetno sretan što je agonija njega i njegove obitelji napokon završena, a to je i naglasio u prvim rečenicama na slobodi.

“Sretan sam što idem svojoj ženi i djeci”, a dodao je i kako nije bio u potpunosti siguran da će se sve rasplesti na ovakav način.

No, sada je to iza njega, a veliki broj novinara i njegovih suboraca okupio se u Zračnoj luci Osijek na njegovom dočeku. Zasigurno će ga i u Vukovaru dočekati njegovi prijatelji i obitelj, ali i građani Vukovara koji su zajedno sa svima s nestrpljenjem čekali ovaj dan.

Po slijetanju, vidno ubuđen, samo je kratko komentirao kako se zahvaljuje svima koji su bili uz njega, a da sada samo izljubiti ženu i djecu i odmoriti se. Dodao je i sljedeće:

“Vjerovao sam u svoju nevinost, a znao sam još iz dana opsade Vukovara da sam hrabar te da ću sve moći izdržati.” 

Nakon toga se fotografirao ispred zastave grada Vukovara i zaputio u svoj grad.

Tekst: SiB.hr

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari