Prvih 6 mjeseci SiB.hr

Prvih šest mjeseci rada je iza portala SiB.hr. Više od 1500 objavljenih članaka, stotine fotografija, uspješne suradnje i prije svega naši vjerni posjetitelji.

Kada smo, nakon nekoliko mjeseci intezivnog rada i planiranja, 21. rujna odlučili lansirati portal SiB.hr u javnost, imali smo zacrtane ciljeve koje smo željeli doseći do današnjeg dana. Danas možemo reći da smo sve te ciljeve premašili višestruko. S ponosom naglašavamo da smo prema svim priznatim sustavima praćenja prestigli brojne portale koji su puno stariji od nas. Prema Alexa ranku zasjeli smo na 460. mjesto u Hrvatskoj,  što nas svrstava među sam vrh portala u regiji. Sličan je rezultat i prema svim ostalim statistikama. Ono što nas veseli jest stalni napredak koji ukazuje kako polako, ali sigurno, postajemo prepoznatljivi na medijskom nebu. Potvrda toga leži u više od 3500 jedinstvenih dnevnih posjeta na SiB-u.

No, vratimo se još malo u prošlost. Ideja za sam portal sazrjevala je nekoliko godina, a glavna misao vodilja bila je stvoriti portal koji će pisati o pozitivnim stvarima, dati priliku svima: malima i velikima, udrugama, klubovima, kulturno umjetničkim društvima, poduzetnicima i svima onima koji imaju što za reći. Također, cilj je bio stvaranje što više autorskih vijesti, a ne isključivo čekanje medijske objave, novinskih članaka i sl. Jesmo li u tome uspjeli – prosudite sami. Ono što mi možemo reći jest da su mnogi naši članci pobudili značajno zanimanje čitatelja, te su tako neki članci doživjeli i više od 10 000 čitanja, a poneki su završili i na prestižnim hrvatskim portalima. Brojne vijesti koje smo objavili prije ostalih, eksluzivne najave koncerata, male vijesti koje čine život ljepšim i brojne druge aktivnosti, doprinjele su tome da nas ljudi posjećuju i kliknu famozni “Like” na sveprisutnom Facebook-u.

Ono na što smo izuzetno ponosni u proteklih šest mjeseci zasigurno je naš prvi Foto natječaj za najljepšu zimsku fotografiju Slavonije i Baranje, a sa prvim danima pravoga proljeća možete očekivati i natječaj za najljepšu proljetnu fotografiju. Motiva vjerujemo neće nedostajati. Drugi značajan projekt je “Ne vandalizmu, da aktivizmu” koji će nakon obavljenih priprema i prijava zainteresiranih svjetlo dana ugledati već ovih dana.

Sam portal doživio je transformacije od svog samog početka, a svakodnevno radimo na poboljšanju njegove funkcionalnosti kako bi posjetitelji bili što zadovoljniji. U tom svjetlu uskoro možete očekivati nekoliko iznenađenja, a o čemu se radi samo ćemo natuknuti: android, iphone, bolja facebook integracija, SiB kalendar … I to nije sve! Kako biste vidjeli što vas sve očekuje posjećujte nas i dalje, a preporučite nas i svojim prijateljima.

Željeli bismo zahvaliti svima onima koji su bili uz nas i trpili naše frustracije, ali zajedno se s nama i veselili uspjesima kojih je bilo puno. Zahvaljujemo i našim prijateljima koji nam pomažu, partnerima koji su nas vrlo brzo prepoznali kao pouzdanoga medijskog suradnika, kolumnistima koji svoje ideje i misli redovito izlažu pred oči javnosti, prijateljskim portalima i partnerima koje možete pronaći na SiB-u. Nisu svi željeli da ovaj projekt uspije, no ne zamjeramo im već ih pozivamo na suradnju za dobrobit svih.

Posebna zahvala svim našim čitateljima koji svakodnevno svojim komentarima na našoj Fan page stranici stvaraju interakciju i doprinose našem radu. Svima njima možemo obećati da ćemo se truditi uvažiti sve njihove želje, potrebe i ideje.

Sve pobrojane pozivamo da nas i dalje prate, a sve svoje ideje, primjedbe, sugestije, prijedloge, najave, možete nam poslati putem našeg Facebook profila ili na naš e-mail: redakcija[a]sib.hr

S veseljem vas očekujemo na SiB.hr!

Do tada pogledajte presjek rada prvih šest mjeseci u foto galeriji svih onih događaja na kojima smo bili.

Vaš SiB.hr

  

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari