Dalmatinci bolje peku prase od Slavonaca!

Iako su se uz nisku temperaturu navukli i crni oblaci, a subotnje prijepodne i kiša - ništa nije moglo omesti 3. slavonskobrodsku pečenkijadu, jedinstveni događaj koji Moto klub Brod sad već tradicionalno organizira na izletištu Poloj.

Iako su se uz nisku temperaturu navukli i crni oblaci, a subotnje prijepodne i kiša – ništa nije moglo omesti 3. slavonskobrodsku pečenkijadu, jedinstveni događaj koji Moto klub Brod sad već tradicionalno organizira na izletištu Poloj.

Da je svima zanimljivo druženje uz ražanj, priču i smijeh, a nakon nekoliko sati uživanje u okusu slasnih delicija, pokazale su ove godine 32 ekipe iz 15 hrvatskih gradova.

“Poznato je da na ovakav način obilježavamo kraj još jedne bajkerske sezone pa je to i prilika da se još jednom vidimo s ljudima s kojima smo se sretali u brojnim mjestima i da im vratimo gostoprimstvo”, kazao je dopredsjednik Moto kluba Zlatko Blaževac.

Organizator je svim natjecateljima osigurao potrebna drva, kruh, rakiju, rezačice mesa, tanjure, pribor za jelo, tacne za slaganje mesa, salvete i druge sitne potrepštine, kao i šator za zajedničko druženje, nagrade i pehare za najbolje natjecatelje. A oni su se pobrinuli za ražanj, pečenke i pečenje- i te kako ozbiljan i studiozan posao, potvrdio je i predsjednik ocjenjivačkog suda Željko Rački.

“Najvažniji je naravno okus no važna je i boja fino pečene kožice i opći dojam štanda”, kaže Rački napominjući da je izbor najboljeg natjecatelja bio jako težak zadatak.

A pobjednici su uz sve slavonske ekipe – prošlogodišnji doprvaci- ekipa Galeba iz Šibenika čija je pečenka odmah nakon ocjenjivanja planula do zadnjeg komadića. Drugo i treće mjesto u pečenju pečenki pripalo je slavonskim ekipama – bajkerima iz Gunje i Vinkovaca.

DOBRA PROMOCIJA SLAVONSKOG BRODA

Treću pečenkijadu začinio je nastup tamburaša i rock-grupa u velikom šatoru. Druženje koje je okupilo nekoliko stotina sudionika pokazalo se još jednom dobrom promocijom Poloja i turističke ponude Slavonskog Broda.

Tekst: Marija Radošević (Glas Slavonije)
Foto: SIB.hr arhiva
         

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari