Brođani se odlično provode uz svirku tambura i Osječko pivo

Dani prvog hrvatskog piva, nakon manifestacije u Osijeku, razveselili su i slavonskobrodske pivoljupce trodnevnim događanjem unutar prostora barokne Tvrđave.

Dani prvog hrvatskog piva, nakon manifestacije u Osijeku, razveselili su i slavonskobrodske pivoljupce trodnevnim događanjem unutar prostora barokne Tvrđave.

Iako je 11. studenoga Martinje i u Brodu dobro znana vinska fešta, ljubitelji piva nisu se dali smesti pa su se u popriličnom broju odazvali užitku ispijanja prvih ponuđenih čaša kako svijetlog tako i tamnog slatko-gorkog, prvog hrvatskog piva – Osječkog piva.

Jučerašnje otvaranje okupilo je poslovne partnere, sponzore, predstavnike lokalne vlasti, prijatelje piva…, a direktorica Osječke pivovare Ivana Panak okupljenima je za sljedeća tri dana najavila dobru zabavu, hranu i najbolje pivo.

Priča o prvom hrvatskom pivu – Osječkom pivu, priča je o ponosu, tradiciji i majstorstvu pretočenom u najmilije piće. Priča je to o više od tri stoljeća dugoj pivarskoj tradiciji u Osijeku, posvećenoj proizvodnji originalnoga Osječkog piva od vrhunskih sastojaka. Priča o kristalno čistoj vodi iz vlastitih zdenaca, najkvalitetnijem ječmu, kukuruzu i hmelju, o obilju ljubavi i prstohvatu slavonskog ponosa, jedinstvenim sastojcima koji čine okus prvog hrvatskog piva“, rekla je direktorica. Dodala je da prvo hrvatsko pivo znači neprocjenjivu vrijednost i prepoznatljivost kako za cijelu Slavoniju i Baranju tako i za slavonskobrodski kraj.

Mi kao pravi Slavonci moramo se držati zajedno i njegovati svoje posebnosti“, zaključila je Panak. Manifestaciju je pohvalio i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara. “Ovo je manifestacija koju treba podržati. Radi se o prvom hrvatskom pivu, i mislim da je ovo dobar primjer kako treba nastupati. Neka bar po nečemu budemo u Slavoniji prvi – po prvom hrvatskom pivu“, rekao je Duspara, dodavši kako istu manifestaciju očekuje i sljedeće godine.

Već na samom početku fešta je uz vrhunsko pivo obećavala i dobra tradicionalna “pivska” jela. Šator je privlačno zamirisao na kiseli kupus s koljenicom, pivske kobasice, ćevape i pljeskavice, a sve je začinjeno glazbom osječke pjevačke skupine “Akvarel“, koja je dalmatinskim pjesmama dodatno ugrijala šator. Nastavljeno je uz brodski štih sastava “Evergreen” do kasnijih večernjih sati, kada su već zagrijanu atmosferu dodatno zagrijale “Gazde” dobro poznatim hitovima.

[blockquote]Danas nastavak uz Slavonske lole

Danas slijedi nastavak prave fešte uz Slavonske lole, a sutra uz Zvona. Slobodan ulaz za posjetitelje te razne nagradne igre između svirki, uz provjereno crno i svijetlo Osječko pivo po popularnim cijenama (deset kuna pola litre), zasigurno će privući pivoljupce…[/blockquote]

[span class=camera]GALERIJA: Dani prvog hrvatskog piva u Slavonskom Brodu[/span]

Tekst: Marija RADOŠEVIĆ (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari