Antunovac ostaje bez tri opasna zavoja

Antunovac bi ove godine trebao doživjeti pravu transformaciju zahvaljujući 1.200 metara nove ceste koja donosi prometno rasterećenje, prostor za nove stambene zone, ali i pješačku zonu u središtu mjesta.

Antunovac bi ove godine trebao doživjeti pravu transformaciju zahvaljujući 1.200 metara nove ceste koja donosi prometno rasterećenje, prostor za nove stambene zone, ali i pješačku zonu u središtu mjesta.

Nova cesta protezat će se od prvog od tri oštra zavoja kod nedovršene crkve gdje će se moći proći ravno te laganim desnim zavojem doći sve do spoja ulica kod trećeg oštrog zavoja. Time prolazak zavojima od 90 stupnjeva postaje nepotreban za sve koji kroz Antunovac samo prolaze, čime će se popraviti kvaliteta života Antunovčana, ali će se olakšati i tranzitni promet.

“Projekt je gotov i čeka se građevinska dozvola koja bi trebala biti ishođena vrlo brzo. Kako se radi o državnoj cesti, projekt će financirati Hrvatske ceste iznosom od približno 2,5 milijuna kuna, a Općina Antunovac tražila je da ovo bude prioritetan projekt”, objašnjava načelnik Ivan Anušić.

Antunvčani gradnju ove prometnice očekuju tijekom 2012. godine, a kada se samo središte Antunovca prometno rastereti, otvaraju se brojne mogućnosti za prenamjenu i uređenje javnih površina. Tako se planira formiranje pješačke zone kroz koju bi smjeli prolaziti samo stanari na putu do svojih kuća.

Izmještanje ove prometnice iz središta Antunovca pruža nam brojne mogućnosti od kojih je pješačka zona možda i najzanimljivija opcija. Osim novog uređenja središta Antunovca, uz novu prometnicu otvara se mogućnost gradnje brojnih novih stambenih jedinica, a Antunovac je sve poželjnije mjesto stanovanja. Sigurno je da se radujemo ovoj velikoj preobrazbi i u prometnom smislu i u smislu kvalitete stanovanja”, rekao je Anušić.

[blockquote]Uskoro i biciklistička staza
Osim nove prometnice, Općina Antunovac već ove godine dobit će i prve kilometre biciklističkih staza. Cilj je biciklističkim stazama povezati Ivanovac, Antunovac i Osijek, a gradnja 9,5 kilometara staze podijeljena je u dvije faze. Prvo će se, tijekom ove godine, graditi dionice izvan naselja, a zatim će se, nagodinu, projekt završiti uređenjem biciklističkih staza kroz Ivanovac i Antunovac. Nova biciklistička staza trebala bi se kod budućeg kružnog toka na ulazu u Brijest spojiti s biciklističkom stazom na Vinkovačkoj.[/blockquote]

I. Sekol (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari