Pakleni tjedan pred nama – temperature i do 35!

Da se ljeto vratilo u naše krajeve već je sasvim jasno. Znojenje od ranoga jutra još će se više povećavati kako se tjedan bude približavao kraju.

Da se ljeto vratilo u naše krajeve već je sasvim jasno. Znojenje od ranoga jutra još će se više povećavati kako se tjedan bude približavao kraju.

Temperature i do 35 stupnjeva grijati će naša tijela koja će tražiti dodatne količine tekućine. Dojam ljeta još će više pojačavati sparina koja nas čini usporenima i tromima. No, ne treba biti nervozan zbog toga jer nam uvijek ostaju kupališta u Slavoniji i Baranji.

S obzirom na vremenske prilike Državni hidrometeorološki zavod izdao je i upozorenje zbog vrućina.

“Pijte redovito i dovoljno tekućine i izbjegavajte alkohol i napitke s previše kofeina i šećera. Jedite češće manje obroke. Izbjegavajte hranu bogatu bjelančevinama. Rashladite svoj dom – sobnu temperaturu držite ispod 32°C danju i ispod 24°C noću, koristite hladniji noćni zrak, smanjite količinu vrućeg zraka unutar stana, objesite mokre ručnike, uz uključen uređaj za rashlađivanje zatvorite vrata i prozore”, navodi  se.

“Klonite se vrućine. Izbjegavajte izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati. Izbjegavajte naporan fizički rad, potražite sjenu, ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Rashladite tijelo (tuširajte se ili kupajte u mlakoj vodi, nosite laganu široku svijetlu odjeću od prirodnih materijala, stavite šešir širokog oboda ili kapu i sunčane naočale)”, dodaje se.

Tekst: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari