Aljmaška ribarska noć

Pogledajte kako je protekla prva "Aljmaška ribarska noć"...

RK Dunav Aljmaš, turistička zajednica i mjesni odbor Aljmaš organizirali su Aljmašku ribarsku noć čiji je središnji dio programa održan tijekom subote, dok su petak i nedjelja bili predviđeni za druženje sa mnogobrojnim gostima iz Dalmacije i Vojvodine.

Prva “Aljmaška ribarska noć” obilježena je natjecanjem u kuhanju fiša. Sva tri dana zabava je trajala do kasnih jutarnjih sati te je u središtu Aljmaša bilo vrlo živo, pa se može reći kako je ova manifestacija – pravi praznik ribe i pjesme.
 

“Ovom manifestacijom htjeli bismo povezati naše obale Dunava i Jadrana, te smo kao temeljnu poveznicu uzeli ribe i ribare zbog njihove povijesne važnosti kako za razvoj Aljmaša tako i za razvoj manjih dalmatinskih mjesta. Glavni događaj je stoga bogata prezentacija tradicionalne gastronomije jela od morske i slatkovodne ribe, u kojoj će se prijavljene ekipe kuhara natjecati u pripremi ‘fiš paprikaša’ dok će nam gosti iz Dalmacije pripremati specijalitete od morske ribe”izjavili su organizatori najavljujući ovu manifestaciju.
 

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva nudila su svoje jedinstvene proizvode na štandovima uzduš centra sela. A osim uživanja u hrani i piću prisutni su uživali i u nastupima KUD-a Aljmaš te klape iz Splita, dok je za cjelodnevni glazbeni program bio je zadužen vukovarski tamburaški sastav ‘Bećarski inat’.
 

Mjesto na Dunavu privuklo je brojne goste, a nešto više o samoj atmosfei možete pogledati u video prilogu STV-a

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari