Grade se vinske ceste i muzeji vina vrijedni 1,2 milijuna eura

Objavljeni su natječaji za prikupljanje ponuda za građevinske radove u sklopu projekta Wine tour, vrijednog gotovo 10 milijuna kuna.

Objavljeni su natječaji za prikupljanje ponuda za građevinske radove u sklopu projekta Wine tour, vrijednog gotovo 10 milijuna kuna.

Predviđeno je uređenje ukupno 18 i pol kilometara vinskih cesta na području Osječko-baranjske županije te četiri mini muzeja u svakom od četiri vinogorja Županije, kao i regionalni muzej vina u osječkoj Tvrđi. Radovi bi trebali započeti u rujnu, a županijski projektni tim predstavio je danas plan i program radova za područje Belog Manastira.

Beli Manastir jedna je od osam jedinica lokalne samouprave koja je uključena u projekt Wine tour. Na području jedinoga grada u Baranji predviđena je izgradnja i rekonstrukcija kilometar i 700 metara vinskih cesta. Radovi su procjenjeni na 786 tisuća kuna, a lokacije su odabrane po preporuci udruga voćara i vinogradara Belog Manastira.

Nositelj je projekta Osječko-baranjska županija, a najveći dio novca osiguran je iz programskog okvira IPA operativnog programa Regionalne konkurentnosti. Ukupna vrijednost projekta je milijun i 248 tisuća eura, od čega Europska unija osigurava 936 tisuća, a Županija i partneri uključeni u provedbu preostalih 25 posto sredstava.

Projekt je dobio tehničku potporu i slijedi potpisivanje ugovora. Ukupne je vrijednosti čak 9 milijuna eura. Na taj način stvorit će se još jedna svojevrsna prometna arterija, koja će povezati i objediniti sve vinske ceste i turističke puteve Baranje.

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari