Laburisti: Umjesto svetinje – blamaža!

Hrvatski laburisti zahtijevaju od gradske vlasti Osijeka da hitno ukloni i ispravi povijesnu neistinu uklesanu u kamen, radi istine, Domovinskog rata i svih braniteljskih i civilnih žrtava!


Spomenik podignut u čast 1327 poginulih branitelja i 397 civila ubijenih u Osijeku tijekom Domovinskog rata još je jedan u nizu dokaza sramotne manipulacije kojom se bavi naša gradska vlast. Nepodnošljiva i nedopustiva je upornost čelnika HDSSB-a da manipuliraju žrtvama Domovinskog rata kako bi falsificirali istinu, a radi počinjenih zločina nad sugrađanima srpske nacionalnosti za koje su pravomoćno osuđeni Branimir Glavaš, njihov mentor koji je i glavni autor ovakvog ignoriranja istine. Pored osoba stradalih u zastrašujućim akcijama Selotejp i Garaža, na spomeniku žrtvama Domovinskog pojavljuju se i imena ubijenih civila srpske nacionalnosti u Čepinu za koje su pravomoćno osuđeni pripadnici Hrvatske vojske, Fred Marguš i Tomislav Dilber.


Gospodo, Domovinski rat nije bio zločinački rat, to biste vi trebali znati, a zločini koje su počinili vaši intimusi i ideolozi njihovo je djelo, a ne djelo svih nas. Zato su i osuđeni. Sve žrtve zaslužuju pijetet, ali to sigurno nije bila vaša namjera podizanjem ovakvog spomenika, već ste zločine svojih istomišljenika pripisali zločinu agresorske vojske i na taj način još jednom potvrdili da ne priznajete zakone Republike Hrvatske! Hrvatski laburisti zahtjevaju od gradskih vlasti da prestanu sramotiti Domovinski rat i sve sugrađane isključivo radi veličanja lika i djela vođe Branimira Glavaša. Sebe su odavno, a i ovim činom još jednom, osramotili.

Prestanite skrivati sve zločine pod tepih srpske agresije, jer za zločine počinjene nad srpskim civilima nije kriv Domovinski rat nego pojedinci koji su sebe stavili iznad digniteta Domovinskog rata i zakona Republike Hrvatske. Zahtijevamo da hitno uklonite i ispravite povijesnu neistinu uklesanu u kamen, radi istine, Domovinskog rata i svih braniteljskih i civilnih žrtava!

Hrvatski laburisti – Stranka rada
Ogranak Osijek
Europske avenije 10/I, 31000 Osijek
http://osjecko-baranjska.laburisti.com/

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari