Producentici filma Wonders of Croatia Slavonija najdraži dio Hrvatske

Američka novinarka Ashley Colburn, producentica filma Wonders of Croatia, otkrila je kako joj je Slavonija najdraži dio Hrvatske. Poseban dojam ostavili su Đakovačka Ergela i Legenda o Ružici.

Glas Slavonije prenosi kako su se među brojnim uzvanicima koji su u toplicama Sveti Martin bili na premijeri dokumentarnog filma Wonders of Croatia, američke novinarke i producentice Ashley Colburn, našli i mladi osječki turistički vodiči Igor Majdiš i Mislav Pavošević iz udruge Putovanja Slavonijom.

Wonders of Croatia je serijal dokumentaraca, turističkih putopisa, sniman u sedam hrvatskih regija. Od 28. kolovoza kreće emitiranje na HTV-u u formi sedam jednosatnih epizoda. Svaka emisija posvećena je jednoj regiji, a Slavonija je šesta po redu“, kaže Igor Majdiš. Mi bi smo dodali, najbolje su ostavili za kraj.

Na premijeru su pozvani svi akteri dokumentarca, suradnici koji su pomogli Ashley Colburn u upoznavanju lokalnih običaja i ljudi, pa tako i Igor i Mislav.

[span class=camera]FOTO: “Wonders of Croatia” ili Čudesa iz Hrvatske[/span]

Za Ashley smo čuli kada je osvojila prestižnu nagradu Emmy za turistički film koji je prošle godine snimila u Hrvatskoj. Iz zagrebačke agencije DHAR Media dobili smo poziv da ugostimo Ashley i njenu snimateljsku ekipu pet dana u Slavoniji, što smo s oduševljenjem prihvatili. Obišli smo Osijek, Baranju, Đakovačku ergelu i Orahovicu. Tamo su Vitezovi Ružice grada, odjeveni u kostime, uprizorili legendu o Ružici, s Ashley u glavnoj ulozi, što je našu gošću najviše oduševilo”, priča Majdiš.

9a62e222e14d37353ee17f8bbf8b9a3a.jpg

Na premijeri filma prikazan je kolaž najboljih priloga, odnosno best off iz svih emisija, među kojima i đakovačka Ergela i vitezovi iz Orahovice.

“Ashley nam je rekla da je Slavonija ostavila velik dojam na nju i da joj je to najdraži dio Hrvatske“, kaže Majdiš. Igor je oduševljen serijalom Wonders of Croatia, o kojem kaže: “Odlična produkcija, duhovito, informativno, veselo, svježe, poseban stil dokumentarca kakav još nije viđen na našim prostorima“.

Fotografije sa snimanja:

Članak u cijelosti pročitajte u Glasu Slavonije.

FOTO: Ashley Colburn Production

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari