Neka Radimir Čačić štedi, mi više nemamo na čemu

Dok je prema izračunu Nezavisnog sindikata Hrvatske, sindikalna potrošačka košarica četveročlane obitelji u kolovozu iznosila 6.724,55 kuna, a udjel prehrambenih proizvoda dosegnuo je 39,6 posto, na građane svakodnevno "pljušte” nova poskupljenja.

Dok je prema izračunu Nezavisnog sindikata Hrvatske, sindikalna potrošačka košarica četveročlane obitelji u kolovozu iznosila 6.724,55 kuna, a udjel prehrambenih proizvoda dosegnuo je 39,6 posto, na građane svakodnevno “pljušte” nova poskupljenja.

Od najavljenog poskupljenja grijanja, do mesa, mlijeka, jaja, a uskoro i kruha. Inflacija je dosegnula četiri posto. Sretnicima, koji dobivaju kakve-takve osobne dohotke, iznos se nije povećavao godinama, dok su cijene enormno rasle. Građani se, izloženi svemu navedenom, poskupljenjima “odupiru” na različite načine. Iako je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić nedavno izrazio čuđenje malim posjetom nogometnoj utakmici između Dinama i Porta, pa savjetovao građanstvu da uštedi na cigaretama, ni u seoskim ligama, gdje je cijena ulaznice 15-ak kuna, stanje nije bolje. Štedi se, kako god se može, pa se utakmice prate “preko plota” s pristojne udaljenosti.

Kupujemo na sniženjima

Kako uštedjeti? Obitelj Pejić iz Koritne visokim cijenama doskočila je vlastitom proizvodnjom. Kao i većina ljudi na selu, veliki vrt zasadili su različitim vrstama povrća, iako je suša uzela svoj dio, ipak je, kažu supružnici Vinko i Anica, ostalo dovoljno za vlastite potrebe. Anica je tako s mamom, skuhala 90-ak litara rajčice. Njezin je suprug Vinko profesionalni vozač, dok je ona domaćica. Imaju i dvije kćerke na fakultetu. Svi su, kažu, naučili štedjeti.

Opširnije: Glas Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari