HDSSB: Nastavljamo borbu za pet regija

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić poslao je pismo Europskoj komisiji i u njemu kritizirao hrvatsku Vladu da je "u tajnosti i bez konzultiranja javnosti" podijelila državu na dvije statističke regije.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić poslao je pismo Europskoj komisiji i u njemu kritizirao hrvatsku Vladu da je “u tajnosti i bez konzultiranja javnosti” podijelila državu na dvije statističke regije.

Šišljagić je objašnjavao da je Slavonija na taj način stavljena u iznimno tešku poziciju, međutim šef izaslanstva Europske unije u Zagrebu Paul Vandoren mu je odgovorio da će “takva podjela omogućiti i olakšati pristup europskim fondovima u realizaciji mnogih projekata“. Šišljagić nije zadovoljan tim odgovorom.

“Mislim da je moje pismo bilo potpuno korektno, tražio sam određena pojašnjenja. Ali, tko je Vandoren da nam govori da je ova podjela dobra za Hrvatsku. Ne vjerujem da je tako. Uostalom, zar ćemo prihvaćati i ako nam tamo netko odozgo poruči kakve će biti hrvatske granice? Zar su iz EU mislili na interes hrvatskih ribara kad su tražili od Hrvatske da odustane od ZERP-a”, ogorčen je Šišljagić bio Vandorenovom izjavom. Osječko-baranjski župan i dalje smatra da će Slavonija biti oštećena i od tog stava ne namjerava odstupiti.

Opšrinije: Glas Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari