VIDEO: Napokon riješen problem oko prijevoza učenika iz Čepina

Kako su donijele večernje vijesti Televizije Slavonije i Baranje, riješen je problem učeničkih karata iz Čepina i Bijelog Brda.

Kako su donijele večernje vijesti Televizije Slavonije i Baranje, riješen je problem učeničkih karata iz Čepina i Bijelog Brda.

Podsjetimo, deseci učenika i njihovih roditelja danas su blokirali GPP-ove autobuse. Ne žele kažu, plaćati punu cijenu učeničkih karata, već traže subvencije.

[span class=attention]VIDEO: U Čepinu prosvjed učenika-putnika[/span]

Kako tvrde iz GPP-a oni nisu krivi, a najveća bojazan je da Ministarstvo nema dovoljno novaca za sufinanciranje 75% javnog prijevoza. Kako bi se utvrdila odgovornost gradonačelnik Krešimir Bubalo sazvao je izvanrednu sjednicu na kojoj se prihvaća sufinanciranje za sve učenike-putnike koji žive dalje od 5 km. Grad Osijek će i dalje sudjelovati u sufinanciranju i to u iznosu od 23 milijuna kuna.

Iz GPP-a poručuju kako će već od sutra vraćati novac svima koji su ranije platili mjesečne karte. Svim srednjoškolcima omogućen je besplatan prijevoz do kraja tjedna, a do onda će se sastati sve odgovorne osobe te dogovoriti točnu cijenu mjesečnih karti.

Župan Šišljagić naglasio je da 75% sufinanciranja snosi ministarstvo, odnosno država, 5 % OBŽ, a ostatak jedinice samo uprave.

Unatoč ovoj vijesti, učenici najavljuju zajednički odlazak pred općinu Čepin i GPP od kojega traže i službenu potvrdu.

[blockquote]Sukladno zahtjevu gradonačelnika Krešimira Bubala i župana Vladimira Šišljagića održana je  izvanredna sjednica Nadzornog odbora GPP-a. Od članova Nadzornog odbora GPP-a zatraženo je pokretanje postupka preispitivanja odgovornosti  Uprave društva zbog nastale situacije u prijevozu učenika srednjih škola na autobusnim linijama GPP-a kojima je naplaćivana puna cijena učeničke karte.
           
              Istodobno, Nadzorni je odbor donio Odluku o trenutačnoj provedbi sufinanciranja međumjesnog javnog prijevoza na GPP-autobusnim linijama za sve redovite učenike srednjih škola sukladno donesenim kriterijima u Odluci Vlade RH.

              Sukladno narečenoj odluci Nadzornog odbora međumjesni javni prijevoz na autobusnim linijama GPP-a sufinancira se sa 75% od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te sukladno ranijim odlukama, s 5% od strane Osječko-baranjske županije, a dodatnih 10% sufinancira Općina Čepin i 20% Općina Erdut za učenike srednjih škola sa svojih područja. ODLUKA STUPA NA SNAGU ODMAH!

Učenici koji su platili punu cijenu karte u kojoj GPP nije uračunao subvenciju od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Osječko-baranjske županije, Općine Čepin i Općine Erdut, dobit će povrat novca uz predočenje pravovaljane potvrde, mjesečne karte ili osobne iskaznice, od srijede, 3. listopada 2012. na prodajnom mjestu GPP d.o.o. Osijek – Cara Hadrijana 1.

                                                                                                                        
        Župan                                    Gradonačelnik
Vladimir Šišljagić                                      Krešimir Bubalo[/blockquote]

[blockquote]OBAVIJEST UČENICIMA
Gradski prijevoz putnika će za sve učenike koji dostave pravovaljanu potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje učeničke karte, umanjti cijenu karte za 75% (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta) + 5% (Županija Osječko-baranjska) za Grad Osijek. Za općinu Čepin dodatno će se umanjiti cijena za 10% a za Općinu Erdut (Bijelo Brdo) dodatno će se umanjiti cijena za 20%.


Učenici koji imaju pravovaljane potvrde i koji su platili cijenu karte u kojoj nije uračunata subvencija od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta od 3.10.2012. na prodajnom mjestu Gradskog prijevoza putnika d.o.o. Osijek – Cara Hadrijana 1 – će dobiti povrat uplaćenih sredstava uz predočenje mjesečne karte.[/blockquote]

Opširnije pogledajte u video prilogu STV-a:

Tekst: K.K/SiB.hr
VIDEO: STV
 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari