Ne prestaju prepucavanja oko subvencioniranja učeničkih karata

Priča oko sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca i prosvjeda u Čepinu prešla je, čini se, u političke vode. Oglasili su se danas SDP i HSS optužujući HDSSB i župana Šišljagića da su se u ovom slučaju zapleli u vlastitu mrežu te da sada odgovornost žele prebaciti na direktora GPP-a.


SDP je optužio HDSSB
da po tko zna koji puta obmanama želi stvoriti dojam kako vlada ne brine o Slavoniji i Baranji, što, kažu, nije točno. HDSSB se zapleo u vlastitu mrežu. Kada su sami sebi skočili u usta, sve su odlučili svaliti na direktora GPP-a, a jasno je da niti jedan direktor gradskih tvrtki ne može ništa raditi bez naredbe gradonačelnika i župana – kažu u SDP-u.

Hrvatska seljačka stranka upitala je danas gdje je odgovornost župana Šišljagićaza probleme prijevoza srednjoškolaca. Poručuju da je HDSSB u županiji ugasio svjetlo, tvrde kako je cijela ova priča zapravo igrokaz u režiji HDSSB-a koji je izmakao kontroli i smatraju da je riječ o inatu, a ne o ekonomskom pitanju, kako je to direktor GPP-a pokušavao objasniti govoreći da ima spoznaje kako u vladinom proračunu za tu namjenu nema dovoljno osiguranih sredstava.

Problem je nastao kada je Općina Čepin, kojom upravlja upravo HSS i koja ima milijunske dugove, smanjila sredstva za subvencije – podsjetio je gradonačelnik Bubalo.

S druge strane, kaže Bubalo, jedna od jedinica lokalne samouprave koja značajno sufinancira prijevoz i to da 23 milijuna kuna. Ni Zagreb, ni Split Ni Pula nisu prihvatili još subvenciju države jer nemaju ugovor i na isti način provode i naplaćuju cijenu prijevoza kao što je GPP radio do prekjučer – dodaje Bubalo. Sporno je što resorno ministarstvo do danas nije izvršilo niti jednu obvezu niti poslalo ugovor. Očekujemo da izvršavaju svoje obveze, jer ako to ne počnu raditi u idućih 30 dana, stvari će izmaći kontroli i GPP će biti u velikim problemima. Što se gašenja svjetla tiče, svjetlo su u cijeloj državi ugasili HSS i HDZ, a s promašenom politikom  nastavlja i SDP, pa bi bilo bolje da njihovi saborski zastupnici, poput Biljane Borzan i Domagoja Hajdukovića, a koji su u Zagrebu vrlo tihi, govore tamo gdje trebaju – kaže Bubalo.  
[span class=attention]VIDEO: Napokon riješen problem oko prijevoza učenika iz Čepina[/span]

Vlada je, očito je, i u ovaj posao oko subvencioniranja prijevoza učenika ušla totalno nespremna, a župan i županija su i tu, kao i u niz drugih problema poput vodoopskrbe i odvodnje u Čepinu, pomogli u njihovom rješavanju – kazao je dožupan Kraljičak. Dodaje kako u županiji ne gledaju na političke opcije koje vladaju pojedinom općinom, već je bitno samo je li općinski načelnik sposoban ili ne.

Kada bi pitali načelnika Općine Čepin želi li on da GPP ode iz Čepina i ne vozi, budite sigurni da bi nas molio da ne odemo, kao što je molio 2009-te, a i Čepinčani  bi zasigurno bili nezadovoljni – ustvrdio je direktor GPP-a, Igor Medić. Očekujemo samo jednu stvari – da resorno ministarstvo počne izvršavati svoje obveze i novac počne stizati, jer se onda ovakve stvari više neće događati – zaključili su Bubalo, Kraljičak i Medić.

Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a:


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari