Vremenska prognoza: Stigla je jesen, ambulante pune!

Oblaci koji su se ovoga jutra nadvili nad Slavoniju i Baranju sa sobom su donijeli i pravi miris jeseni. Promjena vremenskih prilika o kojima smo pisali proteklih dana stigla je u naše krajeve.

Ponajprije su to na svojoj koži osjetili oni koji svakoga jutra izlaze izvan svojih domova. Temperature ispod 10 stupnjeva Celzija mnoge su zavarale pa su se i ambulante napunile pacijentima.

– Savjetujemo svima da se prije svega toplo obuku, piju tople napitke i jedu i piju vitamine. Dolazak kod nas u ambulantu treba biti tek krajnja mjera. Vjerujte, mi ćemo vam savjetovati isto što i sami znate kada je prehleda u pitanju. U slučaju da dođe do povišenja temperature ili nekih neuobičajenih simptoma nazovite svoga liječnika i zamolite za savjet – rekla nam je liječnica u jednoj osječkoj ambulanti.

Opasnost od prehleda biti će izražena i u narednome razdoblju kada nas očekuju sve niže i niže temperature uz dnevne maksimume od najviših 20 stupnjeva dok će nerijetko iste iznositi i svega 14-15 stupnjeva. 

Osim zahlađenja očekuje nas i dosadna jesenja kiša pa nikako ne zaboravite svoje kišobrane. Tek u petak moguća su povremena sunčana razdoblja.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari