HSS o cijenama komunalnih usluga

HSS podržava svaku inicijativu koja za cilj ima smanjenje cijena komunalnih usluga u gradu Osijeku. U trenutnoj socijalnoj situaciji u kojoj se nalazi velika većina Osječana, smanjenje cijena vode, odvoza smeća i

HSS podržava svaku inicijativu koja za cilj ima smanjenje cijena komunalnih usluga u gradu Osijeku. U trenutnoj socijalnoj situaciji u kojoj se nalazi velika većina Osječana, smanjenje cijena vode, odvoza smeća i drugih komunalija svakako bi pomoglo građanima.drugih komunalija svakako bi pomoglo građanima.


Stoga pozdravljamo i  inicijativu Bloka umirovljenici zajedno koji se ovih dana oglasio sa prijedlozima o smanjenju cijena komunalnih usluga.
Osim zahtjeva za smanjenje u BUZ-u su najavili i potpisivanje peticije od strane građana koja bi poduprla zahtjev. U toj najavi spomenut je i HSS kao stranka koja će sudjelovati u akciji prikupljanja potpisa.
Žao nam je što smo za ,,svoje planove” saznali iz sredstava javnog priopćavanja. U ozbiljnom političkom radu nedopustivo je iznošenje neistina i baratanje imenom drugih stranaka što je BUZ učinio ovom prilikom. Još žalosnija je činjenica da se to čini kod ovako hvale vrijedne inicijative. Bez obzira, smatramo da su kolege iz BUZ-a nenamjerno napravile propust.
HSS će u slučaju organiziranja peticije koja za cilj ima smanjenje cijena komunalnih usluga istu podržati.
HSS ima konkretan prijedlog po pitanju cijena vode. Uvođenjem fiksnog dijela cijene vodnih usluga u visini od 25,00 kn+PDV računi su se građanima povećali za najmanje navedeni iznos. Kako su sredstva prikupljena iz fiksnog dijela cijene namijenjena za održavanje i razvoj vodne mreže, smatramo da je nepotrebna daljnja naplata Naknade za razvoj u visini 2,38 kn.
Ukidanjem iste građani bi plaćali račune kao i prije uvođenja fiksnog dijela cijene, osječki Vodovod ne bi ugrozio svoje poslovanje i opstanak radnih mjesta.

U Osijeku, 11.10.2012.                                                                                                    

Predsjednik ŽO HSS-a
Zvonko Pongrac

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari