Šišljagić: Fehir za lažno svjedočenje protiv Glavaša dobio stan

U prostorijama HDSSB-a održana konferencija za medije na temu: " Kako je plaćena osuđujuća presuda Branimiru Glavašu "

U prostorijama HDSSB-a održana konferencija za medije na temu: ” Kako je plaćena osuđujuća presuda Branimiru Glavašu “


Čelništvo HDSSB-a  predvođeno predsjednikom stranke dr.sc. Vladimirom Šišljagićem, zamjenikom predsjednika Krešimirom Bubalom i predsjednikom Glavnog odbora dr. Dinkom Burićem javnosti je predočilo niz dokaza koji nedvojbeno potvrđuju kako je osuđujuća presuda generalu Branimiru Glavašu ne samo politički montirana nego i skupo plaćena novcima građana Republike Hrvatske – stoji između ostalog u priopćenju za javnost HDSSB-a.

“Krunoslav Fehir koji je svoj lažni iskaz u predistražnoj, istražnoj i sudskoj fazi šest puta mijenjao i koji je priznao višestruke likvidacije u kojima je osobno sudjelovao, za usluge lažnog svjedočenja koje je odradio svojim političkim nalogodavcima, nagrađen je dvosobnim stanom u Poreču na teret poreznih obveznika” rekao je predsjednik stranke dr.sc. Vladimir Šišljagić koji je isto potvrdio vjerodostojnom dokumentacijom iz MUP-a koja je prije dva tjedna dostavljena osobno Branimiru Glavašu u Mostar, a iz koje je jasno vidljivo da je za lažno svjedočenje i osuđujuću presudu Branimiru Glavaš, tzv. “krunski svjedok” Krunoslav Fehir nagrađen dvosobnim stanom u Poreču, na adresi Mate Balote 2.

Predsjednik Glavnog odbora stranke dr. Dinko Burić citirao je pasus Rješenja Županijskog suda, strana 2., odlomak 2., u kojem stoji:
“U Zahtjevu Glavni državni odvjetnik RH navodi da u ovom kaznenom predmetu osim II-okrivljenjika Krunoslava Fehira nema drugih dokaza niti osoba koje bi potvrdile dio inkriminacije iz Rješenja o provođenju istrage…..od 17. svibnja 2006. godine, koje se odnosi na događaj zatvaranja civila u garaži u Osijeku tijekom 1991. godine….”

– Iz ovoga Zahtjeva Mladena Bajića o dodjeli statusa tzv. “krunskog svjedoka” Krunoslavu Fehiru, gdje Bajić sam potvrđuje da nema drugih dokaza osim lažnog Fehirova iskaza, jasno je bilo još tada 2006. i 2007. godine, da su Glavaševi politički progonitelji sklopili trgovinu sa Krunoslavom Fehirom i obećali mu kako će njegove usluge lažnog svjedočenja honorirati sa najmanje jednim dvosobnim stanom, a što je danas javnosti razotkriveno, rekao je Burić.

Zamjenik predsjednika stranke Krešimir Bubalo najavio je Ustavnu tužbu za rušenje tzv.  “Pravilnika o rješavanju stambenih potreba djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova” na osnov kojeg je Pravilnika Fehir nagrađen stanom za lažno svjedočenje, ali i poništenje svih rješenja koja su izdana na osnovu toga nezakonitog Pravilnika, uz vraćanje nezakonito dodijeljenih tisuća stanova svojim političkim poslušnicima, kao i raznim moralnim nakazama i lažnim svjedocima uz čiju se pomoć HDZ-ovska vlast obračunavala sa svojim političkim neistomišljenicima. Bubalo je dodao “Pravilnik nije ništa drugo do najobičnije maske uz čiju se pomoć sistematski pljačkala državna imovina pod okriljem HDZ-ovske vlasti, kako vidimo punih 14 godina.”

Tekst: Priopćenje HDSSB, Zrinka Pandžić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari