Bizovac postao veliko gradilište

Unatoč žestokoj recesiji u lijepim slavonskim naseljima se gradi, čisti i uređuje, istaknuo je načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković.


Nekoliko projekata općinu Bizovac je pretvorilo u veliko gradilište. Na ulazu s istočne strane u općinsko središte valpovačko komunalno poduzeće gradi  kanalizaciju te obnavlja oštećeni cjevovod, vade se uvenule sadnice koje će zamijeniti nove u drvoredu kroz ulicu Kralja Tomislava, završava se popločenje malog trga ispred župne crkve svetog Mateja i priprema asfaltiranje nogostupa od prodavaonice”Nivete” pa sve do kućnog broja 164a,  gdje je asfaltiranje završeno prije nešto više od četiri godine.

U samom središtu Bizovca u tijeku su radovi na rekonstrukciji župnog stana izgrađenog 1810. godine i obnovi pročelja kurije Normann-Prandau iz 1830. godine, najvrjednijeg bizovačkog kulturno povijesnog spomenika graditeljske baštine. Na raskrižju glavne ulice s Ulicom kardinala Alojzija Stepinca potpuno je obnovljena zgrada i dvorište bivše mlinarske mjenjačnice u čiju obnovu  PPK “Valpovo” ulaže značajna sredstva da bi se u njoj smjestile prodavaonice stočne hrane, brašna, poljoprivredna ljekarna, ribarnica i ured kooperacije. Stanovnike Cvjetnog naselja smještenog u zaleđu Sunčane ulice posebice raduje asfaltiranje njihove prometnice, nogostupa i iskop kanala. Realizaciju ovog milijun i pol kuna vrijednog projekta uređenja uz općinu Bizovac poduprlo je Ministarstvo obnove regionalnog razvoja i EU fondova. Uz sve nabrojano djelatnici komunalnog pogona i zaposleni na javnim radovima održavaju zelene površine, sade cvijeće i uređuju svaki zapušteni kutak na prostoru općine.

Nisu zanemarena ni ostala naselja. U Samatovcima na inicijativu općine uskoro počinje adaptacija škole za što je Osječko baranjska županija osigurala približno 400 tisuća kuna.
Opširnije pročitajte na webu Radio Osijeka.

FOTO: Screenshot Google maps

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari