U Saboru se traži rasprava o podjeli Hrvatske na regije

Dio oporbe u saboru traži raspravu u ravnomjernoj podjeli Hrvatske.

U borbi protiv podjele Hrvatske na dvije statističke regije – Kontinentalnu i Jadransku, HDSSB je poslao u proceduru interpelaciju o radu Vlade, tražeći tako od Vlade da u roku od 60 dana izradi novu podjelu Hrvatske na pet statističkih regija.

[span class=attention] VIDEO: Teritorijalni preustroj Hrvatske u pet regija [/span]

Ovaj zahtjev HDSSB-a podržao je i član parlamentarne većine – IDS-ovac Damir Kajin, koji je zajedno s ostalih 17, oporbenih zastupnika, potpisao prigovor Vladi da nije provela dovoljno široku javnu raspravu o novoj podjeli, ali i da će se njome zakinuti Slavoniju i Baranju.

U Vladi nemamo potrebu komentirati jedan potpis, ali smatramo da će rasprava u Saboru biti dobra prilika da se još jednom pojasni zašto je za Hrvatsku podjela u dvije statističke regije najbolje rješenje.” Poručuju iz Vlade za Glas Slavonije.

U interpelaciji saborski zastupnici argumentiraju zašto je Vlada pogriješila s podjelom zemlje na dvije regije te između ostalog predlažu podjelu na pet hrvatskih statističkih regija, što bi po mišljenju djela oporbenih zastupnika pridonijelo ravnomjernijem razvoju Hrvatske u EU.

Opširnije: Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari