Vremenska prognoza: Temperature drastično padaju, pripremite se

Magla i sumorno vrijeme obilježili su prethodnih nekoliko dana. Danas nam se gotovo neočekivano stidljivo pojavilo sunce, ali sutra dolazi do potpuno promjene vremena.

Ugodnih 17-20 stupnjeva koji će tijekom subote grijati naše krajeve zamjeniti će znatno niže temperature i kiša. Iako je prethodnih dana najavljivan, snijeg čini se ipak neće pasti i stvoriti probleme u prometu. No, temperatura je ta koja će stvarati probleme svima onima koji ne budu spremni.

[span class=attention]OPREZ: U noći sa subote na nedjelju pomjeramo sat unazad![/span]
Tako nas sutra očekuje maksimalna dnevna temperatura do 7 stupnjeva Celzija, a ona najniža jutarnja kretati će se od 3 do 5 stupnjeva. Prve znatnije oborine očekuju se tijekom nedjeljnog prijepodneva. I za početak slijedećega tjedna najavljene su niske temperature i oborine pa savjetujemo oprez u prometu i prikladnu zimsku odjeću.

Liječnici savjetuju i puno tekućine zajedno sa voćem i povrćem bogatim vitaminima. Vrijeme gripe još nije stiglo, ali ponekad neugodne prehlade mogu znatno usporiti vaš životni ritam, a pa je bolje spriječiti nego liječiti.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari