Sve više žena traži pomoć u Klubu liječenih alkoholičara

U posljednje dvije godine sve je više žena koje pomoć dolaze potražiti u Klubu liječenih alkoholičara.

Klub koji je u Osijeku osnovan 2007. godine broji 30 članova, od kojih je deset žena, koje su odlučile svoje probleme više ne rješavati alkoholom.

Iako su žene još uvijek osjetljive na osude okoline oko ovog problema, sve češće dio njih ohrabruje se i otvoreno progovara o alkoholizmu, koji je postao bolest cijele obitelji, te je podrška i ne bježanje od ovog problema izrazito bitno u izlječenju.

Osječanka Sunčica Vilk, tajnica Kluba uspjela je u ovoj borbi i već osam godina nije popila ni jedno piće.

Pila sam deset godina i živjela pogrešnim životom, a najviše mi je žao što su to gledala moja djeca. Još je gore što je i suprug pio sa mnom. Nitko od znanaca i prijatelja nije znao da pijem, jako dobro sam to znala skriti. Dugo vremena sam imala osjećaj krivnje, ali sada sam odlučila promijeniti život. Svaki dan je nova borba, ali ne želim se više nikad vratiti tom načinu života” ispričala je Osječanka za Glas Slavonije te napominje kako je ljudima u borbi s ovom bolešću najpotrebnija podrška najbližih.

Iz Kluba ističu i kako sve veći broj mladih dolazi potražiti pomoć. Razlozi zbog kojih će potegnuti za bocom kod svakog je drukčiji, tako neki počinju piti zbog životnih problema, dok neki to čine iz čiste dosade.

“Kad imaš 14 ili 15 godina si buntovan, sve te zanima, želiš sve probati, želiš biti drugačiji od roditelja, prijatelja, okoline i ne razmišljaš o posljedicama jer misliš da je pred tobom sve vrijeme ovog svijeta. Zato postojimo mi – da vratimo sigurnost i povjerenje i da utičemo na zdravlje”, istaknuo je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari