VIDEO: Blagdan Svih svetih + servisne informacije i dežurstva

Pred nama je blagdan Svih svetih. Uobičajeno nekoliko dana uoči samog blagadana u gradovima diljem Slavonije i Baranje vladaju gužve. Kupuje se cvijeće i svijeće, te obilaze i uređuju grobovi najmilijih.

Kako se bližio blagdan Svih svetih, štandovi na osječkoj tržnici svakog su dana bili sve bogatiji krizantemama svih boja i vrsta. Gužva oko štandova sa cvijećem ne znači nužno i da prodaja cvjeta. Dok jedni kupuju, drugi samo gledaju i traže možda nešto bolje i povoljnije. A cijene cvijeća i aranžmana su na razini prošlogodišnjih pa se lončanice krizantema mogu naći već za deset-petnaest kuna. Unatoč tomu prodavači primjećuju da kupci paze na svaku kunu.


A današnji sunčani dan mnogi su iskoristili kako bi uredili posljednja počivališta svojih najmilijih.

U četvrtak na dan Svih svetih u miru i tišini posljednjih počivališta prisjetit ćemo se svih onih koji više nisu s nama.  Kao i svake godine na grobljima se očekuju velike gužve stoga se građani pozivaju da koriste javni prijevoz. GPP-ovi autobusi i tramvaji  prometovat će redovitim voznim redom za subotu. Bit će uvedene i dodatne linije o čemu više možete dozanti na njihovoj web stranici www.gpp-osijek.com.

[blockquote]Donosimo obavijesti o blagdanskim dežurstvim za dan Svih svetih

Benzinske crpke

Inine benzinske crpke na čepinskoj cesti, u Kanižlićevoj i Trpimirovoj ulici (istok) bit će otvorene od 0 do 24 sata, dok će benzinske crpke na Vinkovačkoj cesti i Vukovarskoj ulici raditi od 6 sati do 22 sata.

Ljekarne

Dnevno dežurstvo u dane blagdana organizirano je u ljekarni Park (Park kralja P. Krešimira IV. br. 6) Osijek, te u ljekarni Centar.

Posjet bolesnicima

Posjeti bolesnicima u Kliničkoj bolnici Osijek su dopušteni od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.

Pošta

Svi poštanski uredi na blagdan Sveta tri kralja bit će zatvoreni.

GISKO

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek bit će zatvorena.

Odvoz smeća

“Čistoća” odvozit će komunalni otpad po redovitom rasporedu

Portanova

– otvoreni će biti CineStar – od 14:30 do 23:00 sata, Golden Sun Casino – od 0 do 24 sata i preostali poslovni prostori na drugom katu Centra koji rade od 15:00 sati dok će poslovni prostori u prizemlju i prvome katu biti zatvroreni
[span class=attention]Raspored: Cinestar Osijek[/span]

Avenue Mall

– otvoreni će biti Cineplexx (uobičajeni raspored),- Lotus Bar od 8 do 1 sat te Pit Stop (od 10 do 20 sati) dok su ostali prostori zatvoreni.
[span class=attention]Raspored: Cineplexx Osijek + nagradna igra[/span]

Konzum
– Super Konzum prodavaonice (Jug 2 – od 8 do 13 h)
– Maxi Konzum (Bosutsko, Sjenjak, Strossmayerova, Trg Ante Starčevića, Čepin, Valpovo, Beli Manastir, Belišće, Ilok – od 8 do 13 h)

– Konzum prodavaonice:

– Osijek (Učka 8,Ive Tijardovića 4a, Ljudevita Posavskog 11, Vladimira Nazora 129) i Bizovac, Koška, Petrijevci, Višnjevac, Josipovac, Tenja, Darda i Bilje od 8:00 do 13:00

Osijek (Vijenac I. Meštrovića 88 i 90),Vukovar (Trg Republike Hrvatske 3) od 8:00 do 20:00

Kaufland
Kaufland će biti otvoren od 7 do 20 sati.

Lidl
Lidl će biti otvoren od 8 do 14 sati.[/blockquote]

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari