Radionica Biti volonter održana i u Đakovu

Dana 9. studenog 2012. godine održana je i posljednja u nizu radionica “Biti volonter.” U Gimnaziji A. G. Matoš u Đakovu od 13:00 sati započela je volonterska radionica koja je do sada održana u svim većim mjestima Osječko-baranjske županije (Osijek, Beli Manastir, Valpovo, Donji Miholjac, Našice).


U organizaciji Savjeta mladih Grada Đakova, Županijskog Savjeta mladih Osječko-baranjske i Volonterskog centra Osijek, program je započeo pred 30 okupljenih maturanata i nekoliko članova oba Savjeta mladih. Voditeljica radionice Mirta Kovačević otvorila je radionicu i započela je prezentaciju na interaktivan način, koji za cilj imao uključiti što više sudionika u razgovor. Cilj same radionice je mladima, prvenstveno maturantima, objasniti i približiti pojam “volonterstvo”, kako bi se na području Đakova što više mladih uključilo u rad Savjeta mladih i drugih građanskih inicijativa ili udruga građana.

Nakon održane radionice polaznicima su podjeljene volonterske knjižice u koje je uknjižena i prva aktivnost svakog novopridošlih mladog volontera. Volonterska knjižica poslužit će mladima za evidenciju svih seminara, edukacija i volonterskih projekata na kojima će ubuduće sudjelovati, a na taj način povisit će se stupanj aktivizma mladih u društvenoj zajednici.

Tekst i foto: Savjet mladih OBŽ
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari