VIDEO: U Slavoniji nema dovoljno doktora medicine

Danas je u Osijeku održana povijesna promocija 96 doktora medicine i 8 magistra sestrinstva Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Osijeku.


Naime, bila je to 15. promocija doktora medicine
po sustavu prije Bolonje i prva prema Bolonji te posebno važna prva promocija magistra sestrinstva u Republici Hrvatskoj.

Za medicinske je sestre bio velik izazov studirati uz zahtjevan  posao. Daljnje školovanje medicinskih sestara važno je, jer je istraživanje u sestrinstvu izuzetno važno, a najviše će ga osjetiti pacijenti.
Magistre sestrinstva će nastaviti i doktorski studij, što znači da će za nekoliko godina biti održana i prva promocija docentica školovanih i obrazovanih u Osijeku. Pored osam magistra sestrinstva, slavilo je i 96 doktora medicine.

Kako je na svečanosti promocije istaknuo dekan Medicinskoga fakulteta dr. Aleksandar Včev, najveći problemi doktora medicine su to što ih u ovom dijelu Hrvatske – nema dovoljno. Fakultet ima obrazovni kadar, ali nedostaje prostor, što će biti riješeno gradnjom nove zgrade Medicinskoga fakulteta koja je uvrštena u treću fazu gradnje Sveučilišnoga campusa. Taj će Fakultet, tako, ostati prepoznatljiv centar izvrsnosti, kako u Hrvatskoj, tako i izvan nje, te veliki oslonac razvoja stručnih biomedicinskih djelatnosti u ovom dijelu Europe.
Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a
VIDEO:

TEKST: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari