I Osijek uz generale!

Mnogi Hrvati, a posebice branitelji s neizvjesnošću će ovoga petka iščekivati pravomoćnu presudu Međunarodnog suda u Haagu generalima Gotovini i Markaču.


Diljem zemlje organizirane su molitve i bdijenja dan prije donošenja presude te javno praćenje prijenosa suđenja uživo na sam taj dan, a tako će biti i u Osječko-baranjskoj županiji, najavili su danas u županijskoj Koordinaciji udruga branitelja. Sveta misa za hrvatske generale u osječkoj konkatedrali počinje u četvrtak petnaestog studenog u osamnaest sati i trideset minuta.  Nakon mise u 19h slijedi molitveno bdijenje za pravednu oslobađajuću presudu.

U petak okupljanje počinje kod konkatedrale na trgu Ivana Pavla II. gdje će na videozidovima biti uživo prenošeno čitanje presude iz Haaga. U koordinaciji braniteljskih udruga pozivaju sve građane da dođu u konkatedralu i na trg te tako pokažu zajedništvo.

U braniteljskim udrugama pozivaju sve na dostojanstvo bez obzira kakva bila presuda. One koji ne mogu sudjelovati u javnim okupljanjima, pak pozivaju da se u svojim domovima pomole za hrvatske generale.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari