Dobra suradnja HBOR-a i Osječko-baranjske županije

Tijekom 20 godina poslovanja Hrvatska banka za obnovu i razvitak je sa 4 milijarde i 300 milijuna kuna podržala gospodarstvo Osječko-baranjske županije.


Do kraja je listopada ove godine odobreno 719 milijuna kuna kredita, što je dvostruko više nego u istom razdoblju prošle godine, a to je 10  % ukupne aktivnosti HBOR-a u ovoj godini. Istaknuto je to danas na sastanku predstavnika HBOR-a , osječko-baranjskih gospodarstvenika i čelnika jedinica lokalne samouprave.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak predstavila je kreditne programe i druge usluge, prvenstveno namijenjene hrvatskim izvoznicima, kao i one za komunalnu infrastrukturu, zaštitu okoliša, energetsku učinkovitosti i obnovljive izvore energije. Posebno su naglašene  promjene koje slijede ulaskom u Europsku uniju.
Osječko-baranjska županija ima dobru i kontinuiranu suradnju s HBOR-om i zajednički se nastoji povoljnim linijama osigurati kapital za pokretanje poljoprivrede i gospodarstva.

Gdje god se može, pokušaju se pronaći što jeftiniji i dostupniji kreditni aranžmani za pokretanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta.Uz HBOR i HAMAG mogu se ostvariti dobre poslovne ideje kojih u ovom dijelu Hrvatske ne nedostaje, zaključeno je.
Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a:


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari