VIDEO: 16. Smotra Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku

16. Smotra Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku otvorena je na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku.


Sadašnjim i budućim studentima, profesorima i ravnateljima srednjih škola, profesorima i zaposlenicima fakulteta obratili su se: pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ružica Beljo Lučić, rektorica osječkog Sveučilišta Gordana Kralik, župan Vladimir Šišljagić te dekan Poljoprivrednog fakulteta Vlado Guberac.

Ova, 16. po redu, Smotra Sveučilišta pokazuje se iznimno značajnom i potrebnom budućim studentima, s obzirom na to da je namijenjena učenicima završnih razreda srednje škole. Svrha je Smotre upoznati srednjoškolce s mogućnostima studiranja na brojnim dodiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima te niz specijalističkih studija i doktorata. Na Smotri, budući se studenti mogu upoznati i s poslovima za koje ih studij osposobljava, uvjetima smještaja tijekom studiranja i studentskim životom u Osijeku.

Grad Osijek uspješno surađuje sa Sveučilištem, provodi i brojne programe namijenjene mladima po završetku školovanja, prije svega programe koji pomažu mladim poduzetnicima početnicima, primjerice aktivnosti BIOS-a, Centar za poduzetništvo i Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Grad Osijek dodjeljuje stipendije darovitim učenicima i studentima od 1996. godine, s posebnim naglaskom na dodjelu stipendija učenicima i studentima koji su se opredijelili za deficitarna zanimanja.

IZVOR: www.osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari