Osječanin kazneno prijavljen zbog obijesne vožnje

Osječka policija je protiv 49-godišnjeg Osječanina podnijela kaznenu prijavu zbog obijesne vožnje u prometu, što je po novom Kaznenom zakonu, koji je jučer stupio na snagu, novo kazneno djelo.


Novi članak zakona:
“Sudionik u cestovnom prometu koji iz obijesti teško krši propise o sigurnosti prometa vozeći u stanju nesposobnosti za vožnju izazvanoj trošenjem alkohola uz koncentraciju od najmanje 1,50 g/kg alkohola u krvi, ili droge ili psihoaktivnih lijekova, ili vozeći u zabranjenom smjeru, ili pretječući na nepreglednom mjestu kolonu vozila, ili vozeći brzinom koja prelazi pedeset km/h iznad dopuštene u naseljenom mjestu ili području s naznačenim ograničenjem brzine, izazove opasnost za život ili tijelo ljudi, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine”.
[blockquote] Upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola te uslijed neprilagođene brzine, 49-godišnji Osječanin, 1. siječnja, oko 15 sati, u Osijeku, udario je vozilom u zaustavljeni osobni automobil, kojim je upravljao 20-godišnjak s područja Baranje. Uslijed siline udara, vozilo 20-godišnjaka udarilo je u zaustavljeni osobni automobil, kojim je upravljala 39-godišnja Osječanka. Tom prilikom nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna.

Protiv 49-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu.[/blockquote]


IZVOR: mup.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari