Tradicionalna slavonska kuhinja na letovima Croatia Airlinesa

Svi putnici Croatia Airlinesa u prva tri mjeseca ove godine na svojim letovima imati prigodu uživati u blagodatima slavonske gastronomije.

Obroci i pića, koji će se posluživati do ožujka ove godine, temelje se na karakterističnim obilježjima slavonske kuhinje, priopćeno je iz Croatia Airlinesa.

“Okusi Hrvatske” (Flavours of Croatia) akcija je koju je od travnje 2012. godine ova tvrtka uvela i u sklopu koje na svojim letovima nudi specijalitete iz različitih hrvatskih regija. Enogastronomsko putovanje počelo je predstavljanjem Istre i njezine gastronomije, nastavilo se s promocijom dalmatinskih specijaliteta, a u prosincu 2012. godine  putnicima su predstavljena hrvatska blagdanska jela.

Riječ je o obrocima koji su obogaćeni specifičnim namirnicama određenog kraja, kao i vrhunskim vinima, aperitivima i digestivima. Raznovrsni obroci poslužuju se u novome dizajnerskom posuđu, koje je usklađeno sa suvremenim gastronomskim trendovima. Na podlošcima za posuđe pronaći ćete pažljivo osmišljene gastromotive aktualnog kraja – tartufe, šparoge, masline, smokve, itd – koji se provlače kroz svaki segment usluge.

U predstavljanju gastronomije Slavonije veliku pomoć pružio je Grgur Bakšić, šef Kluba Gastronomada, koji je izabrao karakteristična slavonska jela i pokazao način njihove pripreme i posluživanja.

Pri izboru reprezentativnih crnih i bijelih vina, koja se putnicima nude za kušanje u zrakoplovu, konzulatiran je ugledni vinski stručnjak Saša Špiranec. Tako se tijekom predstavljanja Slavonije u poslovnom razredu nude kvalitetna vina Galić Graševina 2011. i Krauthaker Merlot 2009., a u ekonomskom razredu Galić Graševina 2011. i Krauthaker Crveni Cuvée 2011.

U poslovnom razredu nudi se Slavonska daskica s kultnim kulenom, zatim fiš paprikaš, filet pastrve, janjeći perkelt… ili pak štrudlu, okruglice…

U ekonomskom razredu, na međunarodnim letovima, također možete kušati manje obroke (sendviči, tradicionalni kolači, štapići sa suncokretovim sjemenkama…), ovisni o duljini leta.

OKUSI SLAVONIJE – FILM:

Putnike tijekom ukracaja u zrakoplov dočekuje instrumentalna glazba karakteristična za pojedini hrvatski kraj,  dirigenta i skladatelja Alena Bjelinskog, a svaka gastroregija predstavlja se u riječi i slici u putnom časopisu Croatia. Tijekom leta na videosustavima u zrakoplovu prikazuje se poseban film o kraju koji se predstavlja, a mnoge zanimljive informacije o hrvatskim krajevima i njihovoj gastronomiji putnici mogu pronaći i u posebnoj brošuri.

Pića i specifični proizvodi pojedine regije mogu se i kupiti u zrakoplovu, a informacije o novoj usluzi i obrocima koji se nude na letu, kao i o svim drugim pogodnostima, dostupne su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari