Veliki povratak Čepinskog ulja

Čepinsko ulje se vratilo na police trgovina. Nakon brojnih financijskih problema prije mjesec dana stiglo je u Plodine, a od sada se može pronaći i u svim Konzum trgovinama.
[span class=attention]POGLEDAJTE: Čepinsko ulje stiglo na police![/span]

Prema riječima Ivice Vrkića za Tportal do sada je plasirano između 350 i 400 tona Čepinskog ulja. Plan je povećati mjesečnu proizvodnju na 500 do 600 tona, a osim toga prerađivati će i 30-ak tona za druge kompanije kao što je Agrokorova Zvijezda. Radnici opet rade u tri smjene.

‘Sada nam je prioritetni cilj povratak marke Čepinsko ulje, koja se temelji na dugogodišnjoj tradiciji i privrženosti kupaca’, objašnjava Vrkić.

Dnevni preradbeni kapaciteti iznose 500 tona sirovine i 100 tona proizvedenog rafiniranog ulja, a na godišnjoj razini 135 tisuća tona uljarica, što govori o značaju ovih pogona za poljoprivredno gospodarstvo istočne Slavonije. Pogoni zapošljavaju preko 200 radnika.

Još uvijek je neizvjesno tko će biti kupac Uljare, a osim domaćeg Žita, zainteresirani su Amerikaci i Slovaci. Svi oni natječu se za 81,48% temeljnog kapitala čiju prodaju je lani oglasila država.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari