Požežanin prekršajno prijavljen jer je vrijeđao policiju na Fejsu

Dvadesetosmogodišnji Požežanin, revoltiran postupcima policije u svom gradu, odlučio je svoje nezadovoljstvo policajcima podjeliti sa prijateljima na Facebooku.

Namjerno ili ne, netko od Facebook prijatelja o tome je obavijestio policiju, a oni su odmah reagirali.

Požežanin je 15. prosinca prijepodne, na društvenoj mreži, raznim pogrdnim i uvredljivim riječima vrijeđao policijske službenike u vezi s jednom operativno-taktičkom radnjom. Protiv njega slijedi optužni prijedlog iz Zakona o javnom redu i miru zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika – doznaje Glas Slavonije od Krunoslava Kokića iz PU požeško-slavonske.

Razlog nezadovoljstva mladića bila je racija koja se u noći sa 14. na 15. prosinca prošle godine dogodila u jendom ugostiteljskom objektu u kojem je i on bio prisutan. Što ga je točno u tom naživciralo, nije poznato.

Za prekrša koji glasi “Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom”, Požežanina očekuja kazna od 200 do 800 kuna ili kazna zatvora do čak 30 dana.

Podsjetimo još i da od 1. siječnja ove godine uvrede, klevete i sramoćenje postaju kazneno dijelo i u elektroničkom svijetu.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari