Priveden Baranjac koji je varao preko internet oglasnika

Nedavno smo pisali o Baranjcu (odnosno cijelog njegovoj obitelji) koja putem internet oglasnika (većinom Njuškala) vara građane.

Naime, izvjesni članovi obitelji Martić iz Kamenca u Baranji već duže vrijeme iskorištavali su “rupu” u zakonu. Ukoliko vas netko ošteti za iznos manji od 1000 kuna policija je nemoćna i sve što vam preostaje jest podnijeti privatnu tužbu. S obzirom na cijene i dug postupak rijetki se odlučuju na to.

[span class=attention]Oprez: Baranjac vara putem Njuškala[/span]

Konkretno ova obitelj već dugi niz vremena objavljuje oglase za koje traže da uplatite određeni iznos, prvenstveno za tehničke stvari i slično. Nakon što uplatite traženi iznos očekujete svoj proizvod, oni jednostavno novac spreme u džep, a vi nakon poziva i poruka prema njima ne dobijate ono što ste platili.

Nakon priloga u emisiji Provjereno, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prevare, policija je privela Ivicu Martića zbog kriminalističkog istraživanja, a zaprimljeno je čak 11 novih prijava protiv njega koje su proslijeđene nadležnim policijskim postajama.

Nažalost, obitelj Martić nije jedina koja u Hrvatskoj putem internetskih oglasa vara građane, zato građani oprez!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari