Vinkovčanki koja je kolegicu spasila od otkaza ponuđen novi posao

Priča vinkovačke heroine koja je ponudila da poslodavac otpusti nju umjesto kolegice koja je samohrana majka dobila je i svoj epilog.

Naime, kako saznaje Glas Slavonije, Dubravka Glavaš svoje je je mjesto ustupila 30-godišnjoj Đurđici Švigač i to u tvrtci Unidal d.o.o. Zahvaljujući toj gesti mlada majka i danas radi, a putem medija zahvalila je Dubravki. 

– Nisam se ni u snu mogla nadati tolikoj dobroti. Svi smo plakali… Želim da se za Dubravku Glavaš zna, ona je taj veliki čovjek velikog srca. Vjerujem sada u bolje sutra jer pokazala je da dobrih ljudi još ima – govori Đurđica.

Tvrtka u kojoj su zajedno radile upala je u krizu zajedno sa gospodarstvom cijele Hrvatske i poslodavac je bio prisiljen otpustiti dio djelatnika. Tako su prvi trebali otići oni koji su zadnji došli, a među njima je bila i ona. No tada je gospođa Glavaš učinila nešto iznenađujuće, nešto što je sve prisutne ostavilo u šoku koji je praćen suzama. 

– Odluka o otkazima bila je teška, no morali smo je donijeti radi opstanka tvrtke u kojoj je oko 140 zaposlenih. Kriza je dovela do smanjenja broja radnika, no ako se poslovi poprave uvijek računamo na naše radnike, zvat ćemo ih opet na posao što smo učinili i nakon slične situacije 2009. godine – komentirao je direktor Osrečki.

Ova humana gesta koja je odjeknula u medijima nije ostala nezamjećena ni kod drugih poslodavaca pa tako Vinkovčanki, koja je ostala samozatajna, već nude drugo radno mjesto. Vjerujemo kako će se i ona negdje zaposliti, a što je još zanimljivije, ovo nije prvi puta da je učinila ovakvo djelo. 

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari