Referendumski ustanak i dalje traje, a do sada prikupljeno 40 tisuća potpisa

U više od 40 hrvatskih gradova aktivisti Hrvatske prikupljaju potpise za referendumski ustanak. Građane pozivaju da daju svoj potpis kako bi se prekinula samovolja političara i bezobzirna pljačka naroda.

Jedan od štandova u Osijeku nalazi se na središnjem trgu. Građani ovdje svakodnevno mogu dati svoj potpis za raspisivanje referenduma na kojem bi se izjasnili jesu li za ili protiv: poništenja pretvorbe i privatizacije u Hrvatskoj, zabrane rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa, članstva u Europskoj uniji, te zabrane GMO-a.

Mislim da su pitanja jasna i da jedino je potrebno da se građani osvijeste da stvore tu svijest da smo svi odgovorni, kaže Ivan Šapina jedan od koordinatora inicijative Referendumski ustanak.

Najmanje što mogu dati je svoj potpis i samim time potpis za demokraciju, bitno je da narod odlučuje o tim bitnim pitanjima, rekao je jedan od potpisnika inicijative.

Podršku inicijativi Referendumski ustanak jučer je dala Hrvatska udruga sindikata. Anto Bošnjak, voditelj HUS-a Županijskog ureda Osijek rekao je: I nova vlast u posljednjih godinu dana kao i prethodne vlasti nisu se potvrdile i nisu učinile ništa dobroga da hrvatskom narodu bude bolje. Tu se onda otvara pitanje samog članstva u EU. Mi jesmo dio Europe, jesno ua uniju, ali ni u kom slučaju da kao podanici klečući poniženi ulazimo u Europsku uniju.

Potpisi će se diljem Hrvatske prikupljati do kraja veljače. Za raspisivanje referenduma potrebno je skupiti njih 400 tisuća, stoga aktivisti pozivaju sve građane na djelovanje. Do sada je prema dostupnim informacijama prikupljeno nešto više od 40 tisuća potpisa.

SiB.hr i STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari