Od sutra kreće uvođenje ćirilice u Vukovaru

Vlasti su ostale imune na prosvjede protiv uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru i sutra na državne zgrade započinje postavljanje ploča s ćirilicom donosi današnji Glas Slavonije.

Rat je već dugo gotov, ali u glavama nekih ljudi još uvijek živi. Nismo išli u rat protiv ćirilice, nego protiv agresora, ponovio je u petak premijer Zoran Milanović na skupu SDP-a u Varaždinu.

Šef Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić najavljuje da ih prvi ćirilični natpisi neće obeshrabriti, te da će svoje prosvjede i dalje nastaviti.

To je naša obaveza. Ne želimo ćirilicu u Vukovaru jer bi se time i kršili međunarodni propisi. Nitko ne može dobiti neka prava ne temelju genocida i etničkog čišćenja koje je napravio. A presude vukovarskim ratnim zločincima i u Haagu i pred domaćim sudovima dokazi su da je u Vukovaru počinjen genocid – rekao je za Glas Josić.

Za 7. travnja najavljuju veliki prosvjed u Zagrebu “Ne ćirilici u Vukovaru – za hrvatski Vukovar” na kojem očekuju da će se okupiti 100 tisuća ljudi.

[span class=camera]GALERIJA: Prosvjed protiv dvojezičnosti u Vukovaru[/span]

Zasad se ploče s imenima vukovarskih ulica i trgova neće mijenjati jer prethodno treba izmijeniti gradski statut kojim će se to urediti.

[span class=attention]POGLEDAJTE: Spomenik masovne grobnice na farmi Lovas išaran sa ‘četiri C’[/span]

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari