Pripremite se: Krajem tjedna stiže sunce i više temperature

Magla, kiša, snijeg i niske temperature uskoro će zamjeniti sunce i više temperature.

Još do kraja tjedna pratiti će nas vrijeme obilježeno kišom, a posebice će to biti izraženo tijekom utorka kada se očekuje i maksimum oborina u ovome tjednu. Srećom već u noći sa srijede na četvrtak doći će razvedravanja pa bi nam jutro trebalo svanuti obasjano jutarnjim suncem i temperaturom oko pet stupnjeva.

Očekuje se kako će takvo vrijeme nastaviti do kraja tjedna, ali i u narednom tjednu kada bi temperature mogle dosegnuti i vrijednosti iznad 15 stupnjeva. U skladu s kalendarskim dobom godine moguće su i nagle promjene vremena i mjestimična nablaka diljem Slavonije i Baranje.

Ono što je bitno za naglasiti, meteorolozi za ovu zimu više ne predviđaju povratak snijega koji je ove zime u istočnim krajevima pao tek jednom u znatnijoj količini.

Ipak, svaku pa i ovu prognozu treba uzeti sa dozom rezerve jer smo se nebrojene puta uvjerili kako su Vakula i društvo bili neprecizni u svojim pretpostavkama. U slučaju da se ova prognoza i pokaže netočnom, jedno je sigurno, proljeće se ubrzano približava, a iako jedna roda ne čini proljeće, činjenica je kako se uskoro očekuje dolazak cijelog jata, a samim time i sunca i viših temperatura.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari