Gradi se poučna staza uz erdutsku kulu

U utorak 5. ožujka tim za provedbu projekta uređenja poučne staze značajnog krajobraza Erdut obišao je teren u nadzoru do sada izvršenih radova.

Projekt izgradnje poučne staze zaštićenog krajobraza Erdut financira se u sklopu projekta integracije u EU Natura 2000, a vrijednost projekta iznosi 110.000,00 €, od čega se 103.000,00€ financira iz zajma Svjetske banke, a 7.000,00€ iz proračuna Općine Erdut. Nositelj projekta je Javna ustanova agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, dok je općina Erdut partner na projektu.

Izvođač radova tvrtka Binder iz Osijeka dolaskom ljepšeg vremena očistila je buduće staze kako bi što prije mogli krenuti sa postavljanjem rukohvata i drvenih stepenica. Projektom je planirana izgradnja vidikovca i razgledišta, te postavljanje komunalne opreme poput klupa i informativnih tabli na stazi dužine 2 kilometra.

Radovi napreduju planiranom dinamikom, te se nadamo da će dolaskom ljepšeg vremena izvođač krenuti s izgradnjom vidikovca i razgledišta. Očekujemo da će radovi biti završeni u roku, odnosno do petog mjeseca na zadovoljstvo mještana općine Erdut, ali i svih ostalih zaljubljenika u prirodu – rekla je Ivana Buzuk Radoš v.d. ravnateljica Agencije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari